logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Utorak, 30 Kolovoz 2022 11:04

Angelika i Werner Petrowski - Prošli smo čitavu vašu obalu, ali samo se Rabu iznova vraćamo već 32 godine

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

I u ova moderna vremena virtualne komunikacije i online bookinga, osobna preporuka još je uvijek nešto što se posebno cijeni, a u vrijeme kada su Angelika i Werner Petrowski po prvi puta posjetili Rab to je bila uobičajena praksa.

 

Tako je ovaj vedri i dragi bračni par iz Njemačke (Essen) prvi puta na Rab stigao upravo na preporuku svojih prijatelja koji su na Rab redovito dolazili na odmor.

 

Bilo je to 1990. godine, a od tada Angelika i Werner svake godine redovito dolaze na Rab i to uvijek kod obitelji Matušan Nade, svojih dragih domaćina iz Palita za kojih kažu da su njihova obitelj i jedan od glavnih razloga stalnog vraćanja Rabu.

 

Ni sada kada su u starijoj životnoj dobi nije im teško prevaliti gotovo 1.300 km iz svojeg Essena jer znaju da će u 3 ili 4 tjedna koliko ostaju na Rabu napuniti baterije za cijelu godinu.

 

Za Rab ih vežu brojna sijećanja. Tu su između ostalog i položili ispite za voditelje brodice. Do prošle godine imali su i svoj vlastiti brod kojim su obišli cijeli akvatorij Raba, a uz smijeh su se prisjetili da su na moru imali prilike upoznati i moćnu buru koja ih je jednom “zarobila” u Dramlju. Od tada upozorenja za buru shvaćaju ozbiljno.

 

Na Rab su uvijek dovodili svoju djecu, a s njima sada dolaze i unuci.

 

Na kraju ovog ugodnog susreta u Uredu TZ grada Raba, tijekom kojeg su se upisali u knjigu dugogodišnjih gostiju i uz prigodne poklone primili Plaketu zahvale za njihovu vjernost Rabu, Angelika i Werner ponosno su istaknuli kako su kroz taj dugi period prošli čitavu našu obalu, ali samo se jednom otoku svake godine iznova vraćaju - otoku Rabu.

Pročitano 851 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1