Home Vijesti Angelika i Werner Petrowski – Prošli smo čitavu vašu obalu, ali samo se Rabu iznova vraćamo već 32 godine

Angelika i Werner Petrowski – Prošli smo čitavu vašu obalu, ali samo se Rabu iznova vraćamo već 32 godine

0
Angelika i Werner Petrowski – Prošli smo čitavu vašu obalu, ali samo se Rabu iznova vraćamo već 32 godine

Foto: RabDanas

 

Tako je ovaj vedri i dragi bračni par iz Njemačke (Essen) prvi puta na Rab stigao upravo na preporuku svojih prijatelja koji su na Rab redovito dolazili na odmor.

Rab danas oglas

 

Bilo je to 1990. godine, a od tada Angelika i Werner svake godine redovito dolaze na Rab i to uvijek kod obitelji Matušan Nade, svojih dragih domaćina iz Palita za kojih kažu da su njihova obitelj i jedan od glavnih razloga stalnog vraćanja Rabu.

 

Ni sada kada su u starijoj životnoj dobi nije im teško prevaliti gotovo 1.300 km iz svojeg Essena jer znaju da će u 3 ili 4 tjedna koliko ostaju na Rabu napuniti baterije za cijelu godinu.

 

Za Rab ih vežu brojna sijećanja. Tu su između ostalog i položili ispite za voditelje brodice. Do prošle godine imali su i svoj vlastiti brod kojim su obišli cijeli akvatorij Raba, a uz smijeh su se prisjetili da su na moru imali prilike upoznati i moćnu buru koja ih je jednom “zarobila” u Dramlju. Od tada upozorenja za buru shvaćaju ozbiljno.

 

Na Rab su uvijek dovodili svoju djecu, a s njima sada dolaze i unuci.

 

Na kraju ovog ugodnog susreta u Uredu TZ grada Raba, tijekom kojeg su se upisali u knjigu dugogodišnjih gostiju i uz prigodne poklone primili Plaketu zahvale za njihovu vjernost Rabu, Angelika i Werner ponosno su istaknuli kako su kroz taj dugi period prošli čitavu našu obalu, ali samo se jednom otoku svake godine iznova vraćaju – otoku Rabu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime