Home Vijesti Nastavljena lijepa međunarodna suradnja između OŠ Jundrov iz českog Brna i OŠ Ivana Rabljanina Rab

Nastavljena lijepa međunarodna suradnja između OŠ Jundrov iz českog Brna i OŠ Ivana Rabljanina Rab

0
Nastavljena lijepa međunarodna suradnja između OŠ Jundrov iz českog Brna i OŠ Ivana Rabljanina Rab

Foto: Foto: OŠ Ivana Rabljanina Rab

 

Riječ je o nastavku dugogodišnje suradnje ovih dviju škola koja se ostvaruje međusobnim posjećivanjem i zajedničkim učenjem. Učenici i njihovi učitelji iz Brna tijekom svojeg boravka na Rabu smješteni su u Dječjem odmaralištu Varaždin.

Rab danas oglas

 

Ove godine učenici će pored posjeta rapskoj osnovnoj školi imati priliku obići i razne lokalitete na otoku Rabu. Razgledat će povijesnu jezgru grada Raba uz pratnju turističkog vodiča, posjetiti Infocentar Geopark Rab, poslušati predavanje o projektu EM kugle te sudjelovati na radionici izrade i bacanja EM kugli u more. Imat će također priliku isploviti s Eko-brodom i poslušati predavanje djelatnika komunalnog društva Dundovo d.o.o. o ulozi Eko-broda u održavanju čistoće okoliša otoka Raba i u sprječavanju širenja požara, odnosno u njihovom gašenju.

 

Učenici će posjetiti i samostan sv. Eufemije i Etnografski muzej grada Raba u sklopu samostana, prošetat će šumom Dundo i Suhom Puntom te posjetiti Geopark Lopar.

 

I ova posjeta učenika OŠ Jundrov iz Brna rapskoj osnovnoj školi doprinijet će daljnjem jačanju uspješne međunarodne suradnje i očuvanju uspostavljenog prijateljstva među dvijema školama, nijihovim učenicima i djelatnicima.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime