logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Nedjelja, 11 Rujan 2022 15:01

Klapa Krijanca osvojila peto mjesto u društvu etabliranih klapa na festivalu u Perastu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Dvije godine nakon njihovog prvog odlaska na Međunarodni festival klapa u Perastu, klapa Krijanca s veseljem se vratila na svoje mjesto sreće, u predivnu Boku Kotorsku, gradove Perast i Kotor.

 

Ove godine u izuzetno jakoj konkurenciji, izvrsno ispjevavši dvije skladbe; "Koja je ono djevojka" prema zapisu Ludvika Kube iz 1907., u obradi Jure Šabana-Stanića, i "Ostav se više mora" za koju stihove potpisuje Ivo Furčić, a glazbu i aranžman Boris Papandopulo, zauzeli su odlično peto mjesto, prateći tako prekaljena klapska imena kao što su klapa Filip Dević, Munita ili klapa Bošket koja je sinoć zasjela na festivalski tron.

 

Puni iskustva i radosni zbog još jedne uspješne klapske avanture na visokoj razini, momci iz klape Krijanca završavaju ovogodišnju sezonu klapskih smotri i festivala te se okreću novoj sezoni i napornom radu sa svojim voditeljem Svetom Popovićem, koji kreće od jeseni.

 

Naravno, njihov su nastup popratile i drugoplasirane s prve natjecateljske večeri MFK Perast, članice klape Anima Arbae, pa je radost zbog ovog dvostukog uspjeha rapskih klapa sinoć bila još veća.

 

Uz čestitke želimo im svima sretan povratak na svoj otok u kasnim noćnim satima.

Pročitano 826 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1