Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 18 Rujan 2022 15:32

Susret s rapskim biciklistima tijekom njihovog nedjeljnog treninga na Jadranskoj magistrali

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Susret s rapskim biciklistima tijekom njihovog nedjeljnog treninga na Jadranskoj magistrali Foto: Rab Danas

Naša skrivena auto-kamera danas je prijepodne na Jadranskoj magistrali snimila neumorni rapsko-slovenski biciklistički trojac u sastavu otac i sin Jadran i Ian Peran, i trener Iztok Kuret.

 

Naime njih trojica danas su održali malo žešći nedjeljni trening na ruti od Lopara prema Mišnjaku, pa dalje od Stinice magistralom do otoka KrkaValbiske.

 

Njihova posvećenost biciklističkom sportu i treninzima doista je impresivna i daje fantastične rezultate, a ova je vožnja, kako doznajemo, samo dio priprema za Prvenstvo Hrvatske i Nacionalni kup u XCO i XCE disciplini na kojima će nastupiti Jadran i Ian, dok se Iztok priprema za Državno prvenstvo u kronometru u Sloveniji.

 

 Jadran, Ian i Iztok

 

Današnju rutu dugu 142 km u jednom pravcu, odvozili su za 4:26h, izmjenjujući se svako 5 minuta u vodstvu, pazeći pritom da ostanu na rubu aerobnosti. Naime, aerobni trening, za razliku od anaerobnog, proizvodi energiju koristeći kontinuiranu opskrbu kisikom za održavanje trenutne razine aktivnosti bez potrebe za dodatnom energijom iz drugog izvora, pa se na taj se način, između ostalog, izbjegavaju i nepotrebni grčevi.

 

Još jednom čestitamo ovim sjajnim sportašima na visokoj motiviranosti i velikom odricanju u cilju postizanja vrhunskih rezultata, te s velikom pažnjom iščekujemo novi izvještaj s Prvenstva Hrvatske i Nacionalnog kupa!

Pročitano 845 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450