Home Vijesti Loparska “Fisherman fiesta” u znaku edukativnih radionica, zabave i riblje gastro-ponude

Loparska “Fisherman fiesta” u znaku edukativnih radionica, zabave i riblje gastro-ponude

0
Loparska “Fisherman fiesta” u znaku edukativnih radionica, zabave i riblje gastro-ponude

Foto: Foto: Jelena Hodak & TZO Lopar

 

Naime riječ je o mobilnoj aplikaciji koja za cilj ima davanje uvida u loparsku ribarsku i pomorsku baštinu sa svrhom edukacije djece i mladih o ribolovu u Loparu, o ribarskim tehnikama i alatima, tradicijskim plovilima, o zanimljivostima iz morskog svijeta, ekologiji i održivom razvoju. Osim edukativnog sadržaja, aplikacija ima i zabavni dio pa su tako mali korisnici u njoj mogli slagati puzzle s morskim motivima, bojati razne morske motive, slagati Rapsku lađu i igrati kviz da potvrde svoje znanje naučeno koristeći aplikaciju.

Rab danas oglas

– „Održane su radionice u kojima su djeca izrađivala makete Rapske lađe, vezivala mornarske čvorove, bojala bojanke i crtala hobotnice u pijesku, a najbolji su radovi i nagrađeni. Sve radionice zamišljene su u svrhu senzibiliziranja turista i domicilnog stanovništva, a poglavito djece, na osmišljeniji i osvješteniji život s morem i uz more,  s naglaskom na zaštiti, očuvanju i vrednovanju loparske ribarske tradicije te kulturne i prirodne baštine“, kazao je Marin Mušćo, direktor TZ općine Lopar.

 

U glazbenom dijelu nastupile su dvije rapske klape, Anima Arbae i Krijanca, te Swing Express Bend uz produkcijsku podršku Soundlanda d.o.o., a za riblju gastronomsku ponudu pobrinula se hotelska tvrtka Imperial Riviera d.d..

 

Fisherman Fiesta sufinancirana je sredstvima Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo posredstvom LAGUR-a Tramuntana.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime