logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Petak, 23 Rujan 2022 12:12

Nakon odvažnih prijatelja iz Koenigsbrunna i košarkaši veterani iz Brežica stigli na Rab biciklima

Napisao/la Grad Rab
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Jučer je u poslijepodnevnim satima grupa košarkaških veterana iz Občine Brežice dočekana ispred ureda TZG Raba nakon što su dan ranije biciklima krenuli na svoju nešto manje od 300 km dugu rutu do grada Raba.

 

Riječ je o košarkaškim veteranima koji unazad nekoliko godina imaju običaj biciklima doći u destinaciju na kojoj su dogovorene pripreme, budući da članovi njihove košarkaške ekipe osim što treniraju košarku i sudjeluju na međunarodnim turnirima, bicikliraju ili se bave podvodnim ronjenjem. Ovoga puta iz Brežica su stigla četiri biciklista uz pratnju dvojice kolega na motociklima, te dvojica koja su autima krenula direktno na Rab kako bi ih dočekali sa svom potrebnom opremom, a već danas u 18 sati odigrat će prijateljsku utakmicu s rapskom veteranskom ekipom.

 

Slovence su dočekali gradonačelnik Nikola Grgurić i direktorica Ureda TZG Raba Ivana Matušan u pratnji voditelja marketinga Luke Perčinića, poželjeli im dobrodošlicu i prenijeli zahvale i pozdrave gradonačelniku Brežica Ivanu Molanu koji je po svojim sportskim izaslanicima poslao prigodan poklon. Dragim gostima zauzvrat je poklonjena rapska torta kao tradicionalna slastica i simbol Raba te buff marame s logom Rab Archaeological (T)races koje će im biti korisne u svim idućim biciklističkim poduhvatima.

 

U opuštenoj atmosferi izmijenjene su najvažnije informacije o oba mjesta, o sportu i važnosti bavljenja sportom, sve većoj popularnosti rekreativnog biciklizma i općenito aktivnog turizma, a međusobna suradnja svakako će se nastaviti kroz jednu od spomenutih sportskih aktivnosti.

Pročitano 429 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1