logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Ponedjeljak, 26 Rujan 2022 14:32

Pripremljene 133 Rapske torte namijenjene posjetiteljima TIC-a TZG Raba na Svjetski dan turizma

Napisao/la TZG Raba
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Pripremljene 133 Rapske torte namijenjene posjetiteljima TIC-a TZG Raba na Svjetski dan turizma Foto: Hrvoje Hodak

Povodom Svjetskog dana turizma, Turistička zajednica grada Raba pripremila 133 Rapske torte za 133 godina organiziranog bavljenja turizmom u gradu Rabu

 

Iako je kalendarski i klimatski započela jesen, duh turizma osjeća se na Rabu. Turisti dalje uživaju u svakodnevici Raba, koja je sad možda i najljepša za istraživanje i doživljavanje svih posebnosti koju ona nudi.

 

Jesen je i vrijeme kada se obilježava Svjetski dan turizma. Datum obilježavanja, 27.9., odabran je prema danu kada je usvojen Statut UNWTO-a 1970. godine, te taj događaj predstavlja svojevrsnu prekretnicu u povijesti turizma u svijetu.

 

Turistička zajednica grada Raba pripremila je iznenađenje za sve one koji ju odluče posjetiti upravo na Svjetski dan turizma iz bilo kojeg razloga, makar samo da pozdrave djelatnike TZ-a. Naime, svaki posjetitelj TIC-a TZG Raba na dar će dobiti malu Rapsku tortu, rapski najslađi i najpoznatiji suvenir. S obzirom da su protekle dvije godine ograničile druženja te se pomalo osjećamo otuđeno, Turistička zajednica poziva turiste i lokalno stanovništvo da ih sutra posjeti te da na taj način zajednički pokrenu povratak u normalne tekovine svakodnevice turizma.

 

U ovoj godini Rab slavi 133 godine organiziranog bavljenja turizmom te je u čast toj obljetnici pripremljeno upravo 133 Rapskih torti koje će se kroz dan dijeliti na TIC – u TZG Raba do isteka zaliha.

 

Ovim putem Turistička zajednica grada Raba čestita svim Rabljankama i Rabljanima, turistima i svima koji su na neki način povezani s turizmom Svjetski dan turizma!

Pročitano 987 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1