Home Vijesti Rapski samostreličari na 25. Kestenijadi u Hrvatskoj Kostajnici

Rapski samostreličari na 25. Kestenijadi u Hrvatskoj Kostajnici

0
Rapski samostreličari na 25. Kestenijadi u Hrvatskoj Kostajnici

Foto: Foto: URS

 

Prva Kestenijada službeno je održana 1997. godine i traje neprestano do današnjeg dana, uvijek početkom listopada kada su šume najbogatije plodovima.

Rab danas oglas

 

Tijekom ovog vikenda obilježavala se 25. obljetnica i tom je prilikom manifestacija okupila veliki broj posjetitelja iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja. Među brojnim udrugama i kulturno-umjetničkim društvima pristiglim iz raznih dijelova Hrvatske, svojim su sudjelovanjem Kestenijadu uveličali i doprinijeli njenoj atraktivnosti i članovi Udruge rapskih samostreličara, ujedno u ulozi izaslanstva Grada Raba.

 

 

Grupa predvođena Heraldom Franjom Begom tako je tijekom ove subote u poslijepodnevnim satima brojnu publiku oduševila povorkom od vatrogasnog doma do središnje pozornice gdje je plesna sekcija izvela srednjovjekovne plesove, što je ujedno bio uvod u puno iščekivaniji viteški turnir u starome dijelu grada. Najpreciznijim hicem u metu pobjedu u gađanju samostrelom ovoga je puta odnio Darko Poldan.

 

Nije izostalo plesa te upoznavanja publike sa srednjovjekovnom odorom, samostrelima i općenito Rabskom fjerom, našim najvećim brandom.

 

Zajedničkim druženjem sudionika uz feštu i koncert Jelene Rozge u organizaciji domaćina naši su samostreličari zaokružili svoj boravak u Kostajnici, a idućeg dana, pri povratku kući posjetili su Ljubovo kako bi zapalili svijeću u spomen na poginule heroje u oslobodilačkoj akciji “OLUJA”.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime