Home Vijesti Svečano obilježavanje 25 godina prijateljstva između Raba i Koenigsbrunna

Svečano obilježavanje 25 godina prijateljstva između Raba i Koenigsbrunna

0
Svečano obilježavanje 25 godina prijateljstva između Raba i Koenigsbrunna

Foto: RabDanas

 

Između Koenigsbrunna i Raba već 26 godina postoji blisko prijateljstvo koje je službeno zapečaćeno u rujnu 1996. godine. Zbog pandemije koronavirusa ova su dva grada proslavu 25. obljetnice prijateljstva odgodila godinu dana kasnije kako bi druženjem, bez ikakvih ograničenja i ugrožavanja zdravlja sudionika, dostojanstveno i svečano zajednički obilježili dugogodišnju obljetnicu.

Rab danas oglas

 

Obilježavanje je započelo u četvrtak prijemom kod gradonačelnika Feigela u gradskoj vijećnici, nakon čega je uslijedila izložba radova „ARB(T)EFAKTI“ rapskog umjetnika Dejana Dumenčića koja predstavlja mali dio povijesti i mentaliteta ljudi na našem otoku, a u umjetničkom kontekstu prezentira nekoliko vrsta umjetnosti; crtež, slikarstvo, kiparstvo i arhitekturu.

 

Idućeg dana, nakon organiziranog cjelodnevnog izleta u Augsburg, u večernjim satima održana je službena svečana večera u Koenigsbrunn Trachtenheimu na kojoj su se dvojica gradonačelnika imala priliku zahvaliti svima koji su do sada bili dio stvaranja čvrstih prijateljskih veza između ova dva, na prvu toliko različita, a ipak toliko slična grada, kao i svima onima koji sada svojim angažmanom nastoje prijateljstvo održati i produbiti. Bila je to prilika i za međusobnu razmjenu poklona koji simboliziraju neraskidive veze i ujedno su trajni podsjetnici na dosadašnju dugogodišnju povezanost koja će se nastaviti prenositi na nove generacije.

 

Danas je na rasporedu organizirani razgled samog Koenigsbrunna, a zatim slijedi finale proslave obljetnice uz zajedničko večernje druženje uz nastup rapskih vrijednih čuvara tradicije, članova FD “Rapski tanac” i njihovog folklornog društva “D’Lechauer” te prigodan koncert.

 

Još jednom od srca zahvaljujemo našim dragim prijateljima iz Koenigsbrunna na izuzetnom gostoprimstvu i izvrsnoj organizaciji proslave obljetnice prijateljstva, a posebno hvala Dejanu Dumenčiću i FD “Rapski tanac” što su svojim dolaskom i angažmanom omogućili da Rab pripomogne u organizaciji i predstavi grad i otok, svoju povijest i tradiciju na najbolji mogući način.

 

Detaljnije izvješće o samoj proslavi 25. obljetnice bratimljenja slijedi nakon završetka cjelokupnog programa svečanog obilježavanja.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime