logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Petak, 21 Listopad 2022 14:31

Nadzorne kamere za suzbijanje nepropisnog odlaganja otpada na području Grada Raba

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

Grad Rab i Dundovo d.o.o. za komunalne djelatnosti su u cilju sprječavanja nepropisnog odlaganja otpada postavili nadzorne kamere na mjestima gdje se otpad odlaže.

 

Zbog učestalog nepropisnog odlaganja otpada od strane nesavjesnih građana koji ga odlažu izvan spremnika, posebice miješani komunalni otpad i vreće s otpadom koji se može razvrstati u za to specijalizirane spremnike (papir, plastika, staklo), oformljen je tim zadužen za sprječavanje i pronalazak prijestupnika koji će za svoje postupke biti primjereno kažnjeni.

 

Prema Odluci o komunalnom redu, novčanom kaznom u iznosu od 500 do 2.000 kuna kaznit će se fizička osoba, od 2.500 do 5.000 kuna kaznit će se fizička osoba obrtnik, a od 5.000 do 10.000 kuna kaznit će se pravna osoba.

 

Broj kamera će se povećavati, uključujući one koje će kontrolirati divlja odlagališta, te prometne kamere kojima će se kontrolirati nepropisno parkirana vozila.

 

Nadamo se da će se ovim potezom uspjeti utjecati na loše navike nesavjesnih građana i gostiju, a u slučaju bilo kakvih nejasnoća vezanih uz odlaganje otpada građani se mogu javiti Gradu ili Dundovu.

 

Pohvale i zahvalu upućujemo svima koji savjesno odlažu otpad u specijalizirane spremnike i na taj način doprinose očuvanju okoliša te stvaranju pozitivne slike o našem gradu i otoku!

Pročitano 960 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1