Home Vijesti Nadzorne kamere za suzbijanje nepropisnog odlaganja otpada na području Grada Raba

Nadzorne kamere za suzbijanje nepropisnog odlaganja otpada na području Grada Raba

0
Nadzorne kamere za suzbijanje nepropisnog odlaganja otpada na području Grada Raba

Foto: RabDanas

 

Zbog učestalog nepropisnog odlaganja otpada od strane nesavjesnih građana koji ga odlažu izvan spremnika, posebice miješani komunalni otpad i vreće s otpadom koji se može razvrstati u za to specijalizirane spremnike (papir, plastika, staklo), oformljen je tim zadužen za sprječavanje i pronalazak prijestupnika koji će za svoje postupke biti primjereno kažnjeni.

Rab danas oglas

 

Prema Odluci o komunalnom redu, novčanom kaznom u iznosu od 500 do 2.000 kuna kaznit će se fizička osoba, od 2.500 do 5.000 kuna kaznit će se fizička osoba obrtnik, a od 5.000 do 10.000 kuna kaznit će se pravna osoba.

 

Broj kamera će se povećavati, uključujući one koje će kontrolirati divlja odlagališta, te prometne kamere kojima će se kontrolirati nepropisno parkirana vozila.

 

Nadamo se da će se ovim potezom uspjeti utjecati na loše navike nesavjesnih građana i gostiju, a u slučaju bilo kakvih nejasnoća vezanih uz odlaganje otpada građani se mogu javiti Gradu ili Dundovu.

 

Pohvale i zahvalu upućujemo svima koji savjesno odlažu otpad u specijalizirane spremnike i na taj način doprinose očuvanju okoliša te stvaranju pozitivne slike o našem gradu i otoku!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime