Home Vijesti Pobjedom Opatijaca završen 11. Malonogometni memorijalni turnir “Željko Borić”

Pobjedom Opatijaca završen 11. Malonogometni memorijalni turnir “Željko Borić”

0
Pobjedom Opatijaca završen 11. Malonogometni memorijalni turnir “Željko Borić”

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

Članove svih osam malonogometnih ekipa postrojenih u Sportskoj dvorani Rab, najprije je u ime domaćina pozdravio Željko Peran, predsjednik Hrvatskog časničkog zbora – Gradskog odbora Rab, a prisutnima se zatim obratio i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić koji je i sam aktivno sudjelovao na turniru. Nakon minute šutnje za sve umrle branitelje, Grgurić je naglasio kako se ovakvim okupljanjima, uz sport i zajedničko druženje, nastoji očuvati živo sjećanje na sve one koji više nisu s nama, te na dane u kojima su branitelji, u zajedništvu, okupljeni oko istog cilja, stali na branik naše domovine.

Rab danas oglas

 

Ove je godine na turniru nastupilo osam braniteljskih ekipa, dvije rapske, tri s područja Rijeke te po jedna iz Senja, Opatije i Medviđe, a nakon vrlo zanimljivih i kvalitetno odigranih susreta, za prvo i treće mjesto međusobno su se borile ekipe UDVDR Opatija, UVDR Medviđa, UDVDR Rab i NK Orijent veterani.

 

U susretu za treće mjesto domaćin UDVDR Rab je s 2:0 porazio vrlo jaku momčad NK Orijent veterani iz Rijeke, a do samoga kraja zanimljiva i neizvjesna bila je finalna utakmica između prošlogodišnjih pobjednika momčadi UVDR Medviđe i UDVDR Opatije. Prvo poluvrijeme završeno je vodstvom Medviđana od 1:0, no susret je ipak završio neodlučenim rezultatom 2:2 pa je pobjednik turnira odlučen izvođenjem penala u čemu su Opatijci bili uspješniji.

 

Peto mjesto pripalo je ekipi Veterana 79 Senj, šesto UDVDR Rijeka, sedmo UDVDR Kostrena, dok je na posljednjem, osmom mjestu, završila druga ekipa domaćina UHBDR “DOMOVINA 1990-1995 RAB”.

 

U natjecanju u briškuli, koje se također tradicionalno održava u sklopu turnira, prva dva mjesta osvojili su rapski parovi. Pobijedu su odnijeli Slavko Matić i Vanja Medved, drugo je mjesto osvojio par Franjo Kordić i Zdravko Šimičić, dok su treći bili predstavnici Medviđe, Duje Mitrović i Luka Adžić.

 

Mlacović najbolji strijelac, Faflja golman, a Tkalčević igrač turnira

Nakon što su na kraju natjecanja podijeljeni pobjednički pokali za osvojena prva, druga i treća mjesta, proglašeni su i pojedinačno najbolji natjecatelji.

 

S postignutih 5 zgoditaka najboljim je strijelcem proglašen nogometaš ekipe UDVDR Rab Damir Mlacović. Vlado Faflja, također član UDVDR Rab, proglašen je najboljim golmanom, dok je titula najboljeg igrača turnira pripala nogometašu pobjedničke ekipe UDVDR Opatija – Igoru Tkalčeviću.

 

Titula najboljeg suca otišla je u ruke Vladimiru Lončariću – Rodi iz Crikvenice.

 

Treba svakako spomenuti i simpatičan potez predstavnika Medviđe Duje Mitrovića, koji je gospođi Veri Borić, već tradicionalno poklonio šumski med od meduna, proizvod njihovog vrhunskog medara Luke Adžića.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime