logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Srijeda, 09 Studeni 2022 13:17

Bračni par Leipfinger - Još jedna priča o dugogodišnjim gostima i vrijednim domaćinima

Autor:
Ocijeni sadržaj
(4 glasa/-ova)

Turistička zajednica grada Raba dodjelila je još jednu plaketu za dugogodišnju vjernost Rabu. Riječ o gostima iz Njemačke, bračnom paru, Angeliki i Maximilianu Leipfingeru, koji su na Rab po prvi puta, na preporuku svojih prijatelja, stigli davne 1984. godine, kao mladi par.

 

Od tada pa do današnjih dana Angelika i Maximilian na Rab su dovodili svoju djecu, užu i širu obitelj i mnoštvo prijatelja.

 

Godine 1988. dogodio se, da tako kažemo, jedan poseban klik, bračni par Leipfinger odsjeo je kod svojih tada novih domaćina kojima su ostali vjerni do današnjih dana. Za Rab i Barbat, ali prije svega za njihove drage domaćine, ili kako su ih oni nazvali svojom drugom obitelji, Mariju i Borisa Dumičića iz Barbata, vežu ih samo lijepe uspomene.

 

Odlasci na ribu, kod ovaca i u branje maslina

Od tih uspomena, kojih se tijekom 34 godina neprestanog vraćanja Rabu i obitelji Dumičić zaista nakupilo, posebno ističu zajedničke odlaske na ribu, lignje, sudjelovanje na tradicionalnom udičarenju u Barbatu, odlazak kod ovaca, pa sve do branja maslina.

 

Iz priče Angelike i Maximiliana, koji pored svega još i odlično pričaju hrvatski, moglo se osjetiti da su zaista sretni i ponosni da suuz svoje domaćine mogli iskusuit i doživjeti djelić otočnog života koji nije isključivo vezan uz ljetne mjesece. Naravno, da bi sve to mogli doživjeti, Angelika i Maximilian na Rab dolaze i do tri puta godišnje i činit će to i dalje jer se tu osjećaju kao kod svoje kuće.

Pročitano 993 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1