Home Vijesti SŠ Markantuna de Dominisa Rab na mobilnosti (LTTA) u Amsterdamu u sklopu GAMMA Erasmus+ projekta

SŠ Markantuna de Dominisa Rab na mobilnosti (LTTA) u Amsterdamu u sklopu GAMMA Erasmus+ projekta

0
SŠ Markantuna de Dominisa Rab na mobilnosti (LTTA) u Amsterdamu u sklopu GAMMA Erasmus+ projekta

Foto: Izvor: SŠ Markantuna de Dominisa Rab

 

Mobilnost je provedena u Nizozemskoj, na sveučilištu Amsterdam University of Applied Sciences – AUAS od 7. do 10. studenog 2022. godine, u sklopu Erasmus+ projekta GAMMA (GAMe-based learning in MAthematics).

Rab danas oglas

 

Tijekom četiri dana rada održane su radionice s prijedlozima realizacije pripremljenih scenarija u razredu uz pomoć razvijenih edukativnih računalnih igara u GAMMA projektu (učenje temeljeno na igrama, Game based learning – GBL). Održan je i sat u jednoj srednjoj školi gdje su učenici kroz igru ponovili osnovna svojstva i različite prikaze linearne funkcije. Pripremljene su radionice kako koristiti digitalni alat Clipchamp za izradu videa koja se pripremaju kao dio priručnika za nastavnike. Imali smo priliku poslušati i dva izvrsna predavanja: Dr. ing. S.C.I. Sanders Bakkes: AI & Video Games: Toward Personalised & Automated Game Design iz Utrecht University i Joris Dormans: When Rolling Dice Facilitates Learning s Leiden University.

 

Ukupno je u projektu izrađeno osam igara otvorenog koda. Svako sveučilište iz četiri zemlje sudionice projekta, iz Finske, Grčke, Nizozemske i Hrvatske, izradilo je po dvije igre za učenje matematičkih tema iz područja srednjoškolske matematike te pripadajuće scenarije za te igre. U pripremi je i Priručnik za nastavnike za primjenu GBL u nastavi. Pilotiranje izrađenih igara izvodit će se u svim srednjim školama sudionicama projekta pa tako i u Srednjoj školi Markantuna de Dominisa Rab tijekom ove školske godine.

 

Posljednja LTTA mobilnost predviđena je za siječanj 2023. u Poriju u Finskoj.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime