logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Ponedjeljak, 14 Studeni 2022 21:29

SŠ Markantuna de Dominisa Rab na mobilnosti (LTTA) u Amsterdamu u sklopu GAMMA Erasmus+ projekta

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
SŠ Markantuna de Dominisa Rab na mobilnosti (LTTA) u Amsterdamu u sklopu GAMMA Erasmus+ projekta Izvor: SŠ Markantuna de Dominisa Rab

 

Profesori matematike Aleksandra Brmbota i Darko Muža te ravnatelj Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab, Damir Paparić, sudjelovali su na trećoj aktivnosti učenja, poučavanja i osposobljavanja (Learning, Teaching and Training Activity – LTTA) u sklopu Erasmus+ projekta GAMMA.

 

Mobilnost je provedena u Nizozemskoj, na sveučilištu Amsterdam University of Applied Sciences - AUAS od 7. do 10. studenog 2022. godine, u sklopu Erasmus+ projekta GAMMA (GAMe-based learning in MAthematics).

 

Tijekom četiri dana rada održane su radionice s prijedlozima realizacije pripremljenih scenarija u razredu uz pomoć razvijenih edukativnih računalnih igara u GAMMA projektu (učenje temeljeno na igrama, Game based learning – GBL). Održan je i sat u jednoj srednjoj školi gdje su učenici kroz igru ponovili osnovna svojstva i različite prikaze linearne funkcije. Pripremljene su radionice kako koristiti digitalni alat Clipchamp za izradu videa koja se pripremaju kao dio priručnika za nastavnike. Imali smo priliku poslušati i dva izvrsna predavanja: Dr. ing. S.C.I. Sanders Bakkes: AI & Video Games: Toward Personalised & Automated Game Design iz Utrecht University i Joris Dormans: When Rolling Dice Facilitates Learning s Leiden University.

 

Ukupno je u projektu izrađeno osam igara otvorenog koda. Svako sveučilište iz četiri zemlje sudionice projekta, iz Finske, Grčke, Nizozemske i Hrvatske, izradilo je po dvije igre za učenje matematičkih tema iz područja srednjoškolske matematike te pripadajuće scenarije za te igre. U pripremi je i Priručnik za nastavnike za primjenu GBL u nastavi. Pilotiranje izrađenih igara izvodit će se u svim srednjim školama sudionicama projekta pa tako i u Srednjoj školi Markantuna de Dominisa Rab tijekom ove školske godine.

 

Posljednja LTTA mobilnost predviđena je za siječanj 2023. u Poriju u Finskoj.

Pročitano 1126 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1