logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Subota, 19 Studeni 2022 10:43

Filmu Sanjina Badurine dodijeljeno Posebno priznanje 29. Međunarodnog festivala INTERSTAS u Solinu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(5 glasa/-ova)
Filmu Sanjina Badurine dodijeljeno Posebno priznanje 29. Međunarodnog festivala INTERSTAS u Solinu Sanjin Badurina u društvu supruge Mihaele i Šime Strikomana

U petak, 11. studenoga 2022., u Solinu je održan 29. po redu međunarodni festival turizma – INETRSTAS, a svečanost dodijele nagrada odvijala se u hotelu „President“.

 

Video sadržaj

 

Nagrade su dodjeljivane u više kategorija pa je tako Povelja FEST-ANTONIO CONTE, zlatni INTERSTAS, pripala Turističkoj zajednici grada Kaštela za njezin projekt „Biblijski vrt Stomorija“.

 

Nas je, međutim, posebno zanimala dodjela nagrada u sklopu Međunarodnog festivala turističkog filma na koji se ove godine prijavilo 397 turističko-promotivnih filmova i videa iz 143 zemlje svijeta (od kojih 36 iz Hrvatske).

 

Grand prix festivala ove je godine osvojio turističko-promotivni film „Istanbul is the new cool“, nacionalne turističko-promotivne i razvojne agencije iz Turske, a u festivalskoj konkurenciji našao se i višestruko nagrađivani rapski producent, redatelj i snimatelj Sanjin Badurina koji je sa svojim autorskim filmom „Rab island The another side full of expirience“, zavrijedio „Posebno priznanje“ ovogodišnjeg izdanja festivala.

 

Sanjinu je ovo treći put da na svoj Rab donosi nagradu s Međunarodnog festivala turističkog filma u Solinu. Prethodne dvije nagrade dobio je za filmove „RABSKA FJERA“ i „JOY OF RAB“ kojima je uvelike pridonio turističkoj promociji otoka Raba diljem svijeta.

 

Međunarodni žiri festivala u Solinu ove je godine nagradio ukupno 35 autora, producenata iz 14 zemalja svijeta, dodijelivši 26 priznanja i 9 diploma od toga 6 glavnih nagrada iz svijeta i 3 iz Hrvatske.

 

Jedan od članova žirija je i Šime Strikoman, snimatelj i proslavljeni autor mnogih milenijskih fotografija, zahvalio je na kraju svima koji su stigli na festival, te posebno onima koji su osvojili nagrade za svoje autorske filmove.

 

Budućnost INTERSTAS festivala zasigurno će donijeti brojne nove autorske projekte i nove uspješne filmove, a mi smo uvjereni da će se među njima ponovno naći i filmovi rapske tematike, neumornog filmskog entuzijasta, Sanjina Badurine, koji vlastitim trudom i zalaganjem već godinama publici diljem svjetskih festivala kroz sliku i ton donosi priče o ljepotama i posebnostima svojega otoka.

Pročitano 1110 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1