logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Utorak, 22 Studeni 2022 11:09

Olujno jugo i visoka plima ponovno potopili gradske rivu u luci Rab

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Olujno jugo i visoka plima ponovno potopili gradske rivu u luci Rab Foto: Hrvoje Hodak

Visoka razina mora i golemi valovi nošeni udarima olujnog juga, već godinama stvaraju velike poteškoće u rapskoj luci, a ponovljeni prizori „potapljanja“ gradske rive i čitavog Trga Municipium Arba, kao ni plavljenja dijela Donje ulice s objektima koji se u njoj nalaze, više i nisu neka novost.

 

Ovi problemi trebali bi nestati dovršenjem rekonstrukcije dijela obalnog pojasa luke Rab dužine oko 365 metara koja je u tijeku, baš kao i predviđenom izgradnjom potpuno novog gata kod hotela Arbiana dugog 44 i širokog 8 metara, koja bi trebala smanjiti val unutar luke na +0,30 m te na taj način stvoriti sigurne uvjete unutar luke u svim vremenskim okolnostima, no do tada interventne ekipe DVD-a Rab i komunalnih poduzeća, pri svakom najavljenom crvenom meteoalarmu od strane DHMZ-a, imat će pune ruke posla.

 

I jutros, negdje od 8 sati kada je more prekrilo čitav Trg Municipium Arba sve do gradske ure, na teren je izašao dežurni tim DVD-a Rab koji je započeo s ispumpavanjem brojnih poplavljenih portuna, te djelatnici Komunalnog društva Dundovo d.o.o. koji su postavljali barijere.

Pročitano 3554 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1