logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Subota, 26 Studeni 2022 16:28

Projektni tim OŠ Ivana Rabljanina Rab u sklopu nove mobilnosti Erasmus+ projekta otputovao prema Siciliji

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Projektni tim OŠ Ivana Rabljanina Rab u sklopu nove mobilnosti Erasmus+ projekta otputovao prema Siciliji Foto: Hrvoje Hodak

Nakon odlično i kvalitetno odrađene mobilnosti u Njemačkoj sredinom rujna ove godine, projektni tim Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab, u sklopu projekta Erasmus+ projekta "Every move counts", zadnje dane mjeseca studenog i početak prosinca provest će na novoj destinaciji. 

 

Četiri učenice u pratnji koordinatorice projekta Manuele Halović i učiteljice Marije Fabijanić danas su u popodnevnim satima unatoč olujnoj buri, nakon uspješne plovoidbe trajektom od Lopara do Valbiske, ipak veselo otputovale na novu mobilnost u Italiju, točnije na Siciliju, u pokrajinu Agrigento, odnosno u grad Aragonu. Učenice su pripremile prezentaciju na kojoj će predstaviti svoj otok i, naravno, svoju školu.

 

O svemu što će naučiti u sedmodnevnom boravku na Siciliji učenice će izvjestiti sve zainteresirane, te prenijeti znanja i vještine koje će tamo steći. Učenice koje su na javnom natječaju škole, među mnogim odličnim učenicama i učenicima, zaslužile svoj odlazak na Siciliju su: Nikolina Buza Vidas, Mara Jureša, Margarita Ćuća Žentil i Lucija Lušić.

 

Pred sam odlazak na put projektni tim OŠ Ivana Rabljanina Rab posebno se želi zahvaliti Turističkoj zajednici grada Raba koja je vjerni partner u svakom njihovom putovanju i svojim promotivnim materijalima i slatkim delicijama uveseljava domaćine svake mobilnosti, veliko hvala upućuju i Vilma slasticama koje su također tu uvijek za njih, a ovoga puta hvala i poduzeću Mali Palit d.o.o. koje će svojom donacijom obogatiti zajednički internacionalni ručak koji je već postao praksa na svim mobilnostima ovog projekta.

 

Projektni tim će na Siciliji boraviti od 27.11.2022. do 03.12.2022. te će u tom periodu upoznati talijanski sustav školstva i posjetiti razne znamenitosti, a budući da je projekt usko povezan sa sportom i sportskom rekreacijom u sklopu mobilnosti, naše učenice i naše koordinatorice penjat će se na vulkan Etnu.

Pročitano 1374 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1