Home Vijesti Na blagdan sv. Nikole Rabljani tradicionalno položili vijenac u more u počast stradalim pomorcima

Na blagdan sv. Nikole Rabljani tradicionalno položili vijenac u more u počast stradalim pomorcima

0
Na blagdan sv. Nikole Rabljani tradicionalno položili vijenac u more u počast stradalim pomorcima

Foto: Foto: Dražen Šegota

 

Vjenac s brodice “Maslina” u more su položili Tomislav Španjol Pandelo, najstariji zapovjednik u Rapskoj plovidbi, te Marijan Perčinić, predsjednik ceha rapskih ribara. U duhu razvoja pomorstva i ribarstva na otoku valja podsjetiti kako je ova godina rapskim ribarima donijela novu luku koja je nedavno otvorena za javni promet. Polaganju su prisustvovali gradionačelnik Raba Nikola Grgurić, kapetani Rapske plovidbe d.d., predstavnici Udruge pomorskih kapetana otoka Raba i rapske ispostave Lučke kapetanije Rijeka.

Rab danas oglas

Polaganje vijenca melodijom “Put u vječnost” popratio je trubač limene glazbe DVD-a Rab, Marin Gušćić.

 

Imajući u vidu da je blagdan sv. Nikole, osim pomorcima, ponajviše omiljen djeci, i ove je godine Rapska plovidba d.d. nastavila lijepu tradiciju dodijeljivanja prigodne donacije Dječjem vrtiću “Pahuljica” Rab.

 

Blagdan sv. Nikole ujedno je i prigoda da svi zainteresirani pribave novi tiskani red plovidbe na liniji Mišnjak – Stinica za 2023. godinu.

 

Iz Rapske plovidbe d.d. upućene su i čestitke Gradu Rabu i TZ Grada Raba na današnjem službenom otvaranju Virtualnog muzeja ribarstva, pomorstva i brodogradnje grada Raba – JUXTA MARE, a kojega je Rab, kao dio “plavog gospodarstva” Republike Hrvatske, u svakom slučaju i zaslužio.

Cijenjenim korisnicima naših usluga, kao i stanovnicima otoka Raba, za koje plovimo od 1963. godine, Rapska plovidba čestita Dan pomorca, s lijepim željama za predstojeće božićne i novogodišnje blagdane, poručuju iz Rapske plovidbe.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime