Home Vijesti Tradicionalna Božićno-novogodišnja biciklijada trasom uz punktove Virtualnog muzeja – Juxta Mare

Tradicionalna Božićno-novogodišnja biciklijada trasom uz punktove Virtualnog muzeja – Juxta Mare

0
Tradicionalna Božićno-novogodišnja biciklijada trasom uz punktove Virtualnog muzeja – Juxta Mare

Foto: Foto: Petar Lupić

 

Članovi Biciklističkog kluba Mag Rab, zajedno sa još 30-ak sudionika, iskoristili su ovu prilliku i održali svoju tradicionalnu Božićno-novogodišnju biciklijadu.

Rab danas oglas

 

Krenulo se iz parka Dorka u smjeru Banjola i Barbata. Čitavom dužinom rute laganim tempom, prihvatljivim svima sudionicima, a uz nadzor članova Bk Mag Rab, vozilo se uz more sve do kraja Barbata. Putem je naravno bilo kraćih zaustavljanja radi zdrave okrijepe i fotografiranja, pa je tako na primjer napravljen mali photo-session iz zraka i s kopna, na obnovljenom gatu Ppumpurela.

 

Na prvi pogled čini se da je riječ o istoj ruti kojom se bicikliralo i prethodne godine. I doista, ruta je ista, no ove je godine, nakon nedavnog otvaranja Virtualnog muzeja ribarastva, pomorstva i brodograditeljstva grada Raba – Juxta Mare, ta ruta bogatija za čak trinaest zanimljivih info punktova. Ovom prilikom htjela se skrenuti pozornost i na taj novi sadržaj i pozvati sve da se provozaju ili prošetaju istom rutom u slobodno vrijeme.

 

Nakon odvoženih 16 km i po povratku u grad Rab u prekrasnu zelenu oazu parka Dorke, nastavilo se kratko druženje svih sudionika uz ukusno pripremljeni obrok od strane gostione Luna.

 

Ovim putem Bk Mag Rab se želi zahvaliti pokroviteljima; TZG Raba, Gradu Rabu, PGŽ-u, Ministarstvu sporta, kao i sponzorima; Konzumu, PJ-OIL-u, gostioni Luna i RaBike-u, medijskim pokroviteljima; portalu RabDanas i Radio Rabu, posebno hvala Petru Lupiću na prekrasnim fotkama i na kraju, naravno, svim sudionicima Božićno-novogodišnje biciklijade.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime