Home Vijesti U Općini Lopar dodijeljeno 13 učeničkih i 12 studentskih stipendija za školsku/akademsku godinu 2022./2023.

U Općini Lopar dodijeljeno 13 učeničkih i 12 studentskih stipendija za školsku/akademsku godinu 2022./2023.

0
U Općini Lopar dodijeljeno 13 učeničkih i 12 studentskih stipendija za školsku/akademsku godinu 2022./2023.

Foto: Foto: Općina Lopar

 

Uz načelnika Zdenka Jakuca potpisivanju stipendija prisustvovali su i predsjednik i potpredsjednik Općinskog vijeća Lopara, Damir Paparić i Josip Matahlija.

Rab danas oglas

 

Potpisano je ukupno 25 stipendija, odnosno 13 učeničkih i 12 studentskih stipendija.

 

Stipendiju je bilo moguće ostvariti po kriteriju uspjeha, socijalnom kriteriju i deficitarnosti, a Općinsko je vijeće donijelo odluku da se jedna stipendija dopdijeli van kriterija sukladno Odluci o dodjeli stipendija.

 

U prigodnom govoru predsjednik Općinskog vijeća Damir Paparić čestitao je svima na dobivenoj stipendiji, izrazivši posebno zadovoljstvo što on kao dionik sustava obrazovanja i ravnatelj SŠ Markantuna de Dominisa Rab, može prisustvovati ovakvom činu.

– Veseli me ovoliki broj uspješnih učenika i studenata, jer upravo su mladi, obrazovani ljudi, ti koji nastavljaju život ove općine i zajednice. I naravno, nadam se da se vidimo i iduće godine”, kazao je Paparić.

 

Načelnik Zdenko Jakuc obratio se mladima savjetom da nikad ne podcjenjuju znanje jer bez znanja nema ni napretka, nema ni boljitka ni unutar obitelji, ni zajednice, pa tako ni države.

– “Znanje je to što nas pokreće i zato s obrazovanjem nikad ne smijemo stati jer nas ono obnavlja i nadograđuje. Moja vrata uvijek su otvorena za svakog mladog čovjeka i rado ću pomoći ukoliko mogu”, kazao je Jakuc skrenuvši pozornost i na to da mladi mogu objavljivati svoje tekstove već sada putem općinskog glasila Loparska beseda.

 

Potpredsjednik vijeća Josip Matahlija svima je čestitao na uspjehu, zaželio čestit Božić i Novu godinu te zaželio da se po završetku školovanja vrate doma i pomognu u napretku kako Lopara tako i cijelog otoka.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime