logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Utorak, 24 Siječanj 2023 10:16

Programom dobrodošlice dočekani partneri OŠ Ivana Rabljanina u Erasmus+ projektu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Programom dobrodošlice dočekani partneri OŠ Ivana Rabljanina u Erasmus+ projektu Foto: Hrvoje Hodak

U prostoru školskog BIC-a jučer je u poslijepodnevnim satima održan program dobrodošlice za međunarodne partnere OŠ Ivana Rabljanina Rab u Erasmus+ projektu “Every move counts”. Oni su naime, unatoč orkanskoj buri i višednevnoj prometnoj izolaciji otoka, u ponedjeljak ipak sretno stigli na ciljano odredište iz svojih matičnih država; Njemačke, Italije, Šanjolske, Ujedinjenog kraljevstva i Finske, a na otoku Rabu boravit će kroz predstojeći tjedan do 28. siječnja.

 

Prvi dan ove nove projektne mobilnosti započeo je dočekom dragih gostiju ispred gradske Sportske dvorane nakon čega je u prostoru Srednje školu Markantuna de Dominisa uslijedio zajednički „Internacional brunch“, na kojem su sve sudionike projekta lijepo ugostili i poslužili profesori i učenici rapske Srednje škole.

 

Prigodni zabavno-edukativni program dobrodošlice koji je započeo je u 16 sati, odvijao se na engleskom jeziku, a nakon što je školski zbor izveo Lijepu našu i Odu radosti, prisutnima se prva pozdravno obratila v.d. ravnateljica Škole, socijalna pedagoginja Kristina Ribarić, koja je izrazila svoje uvjerenje da će svi gostujući sudionici projekta, unatoč zimskom periodu i doživljaju bure na otoku, s ovog projektnog druženja otići obogaćeni mnogim lijepim uspomenama, dok je direktorica TZ grada Raba Ivana Matušan, u svoje i u ime poslovno odsutnog gradonačelnika, svima poželjela dobrodošlicu pohvalivši ovaj projekt koji zbližava učenike učeći ih pravim vrijednostima na putu do boljeg, sigurnijeg i tolerantnijeg društva. Vrijedno je napomenuti i to da je Turistička zajednica grada Raba sve dosadašnje projektne mobilnosti rapskih osnovaca podržala svojim donacijama.

 

Osim zbora u nastavku programa sudjelovali su i učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, Folklorna skupina Rapski tanac, nedavno oformljena školska klapa, kao i rapski učenici uključeni u projekt koji su gostima putem power point prezentacije predstavili svoju školu, otok i državu.

 

Ovo domaćinstvo ujedno je i prilika za iskazivanje zahvalnosti za sva dosadašnja, ali i buduća gostoprimstva prisutnih partnera koji su bili divni domaćini rapskim učenicima i koordinatoricama Manueli Halović i Mariji Fabijanić koje djecu vode kroz ovaj projekt razmjene znanja i iskustava s vršnjacima iz različitih europskih zemalja.

 

Kako doznajemo od koordinatorice Manuele Halović, s obzirom da su projektne aktivnosti usko vezana za sport, sportsku rekreaciju i pravilnu ishranu, sudionici će tijekom boravka na Rabu pješačiti na Kamenjak, smišljati zdrave recepte, prisustvovati rukometnom treningu MRK Arba, sudjelovati u mini teniskom kampu uz vodstvo kvalificiranih učitelja tenisa, a osim sportsko-rekreacijskih organiziran je i posjet Golom otoku, obilazak grada uz vodstvo rapskih učenika, izlet brodom oko otoka, predavanje nutricionista i fizioterapeutkinje, radionica pripremanja smoothia te izlet u Zagreb, glavni grad RH.

Pročitano 1139 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1