logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Srijeda, 25 Siječanj 2023 08:55

Srednja škola Markantuna de Dominisa Rab sudjelovala na GAMMA Learning, Teaching and Training Activity (LTTA) u finskom gradu Poriju

Autor:
Ocijeni sadržaj
(4 glasa/-ova)

U sklopu Erasmus+ projekta GAMMA (GAMe-based learning in MAthematics) nastavnici matematike Aleksandra Brmbota i Darko Muža, te ravnatelj Damir Paparić sudjelovali su, od 16. do 20. siječnja, na aktivnosti učenja, poučavanja i osposobljavanja (LTTA) održanoj u prostorijama Satakunta University of Applied Sciences u Poriju, važnom lučkom gradu na jugozapadu Finske.

 

Tijekom pet dana rada, zajedno s partnerima iz Finske, Grčke, Nizozemske i Hrvatske, kroz radionice su analizirane povratne informacije o pilot nastavi matematike uz pomoć računalnih igara razvijenih u GAMMA projektu. U sklopu „Robo Day-a" održanog u RoboAI laboratoriju Sveučilišta sudionici su se, između ostalog, okušali u programiranju robota te poslušali predavanje o korištenju i primjeni umjetne inteligencije.

 

Spomenimo da je u proteklih nekoliko mjeseci pilotiranje započeto i u Srednjoj školi Markantuna de Dominisa Rab, kao jednoj od partnera Projekta, te su rapski učenici i nastavnici dali prve povratne informacije o učenju matematike kroz igru. Također, radilo se i na unaprjeđenju scenarija za izvođenje nastave matematike korištenjem spomenutih igara.

 

 

Svi sudionici ove mobilnosti posjetili su nastavu u jednoj srednjoj školi u Poriju, upoznali se s finskim sustavom obrazovanja, načinom polaganja mature i zadacima sa zadnje provedene mature iz Matematike.

 

U slobodno vrijeme sudionicima mobilnosti domaćini su osigurali karte za prvoligašku utakmicu hokeja na ledu te odlazak na jednu od najpoznatijih plaža Porija, sada okruženu ledom.

 

 

Mobilnosti GAMMA projekta završit će transnacionalnim projektnim sastankom u rujnu ove godine čiji je domaćin upravo Srednja škola Marklantuna de Dominisa Rab.

Pročitano 824 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1