Home Vijesti Srednja škola Markantuna de Dominisa Rab sudjelovala na GAMMA Learning, Teaching and Training Activity (LTTA) u finskom gradu Poriju

Srednja škola Markantuna de Dominisa Rab sudjelovala na GAMMA Learning, Teaching and Training Activity (LTTA) u finskom gradu Poriju

0
Srednja škola Markantuna de Dominisa Rab sudjelovala na GAMMA Learning, Teaching and Training Activity (LTTA) u finskom gradu Poriju

Foto: RabDanas

 

Tijekom pet dana rada, zajedno s partnerima iz Finske, Grčke, Nizozemske i Hrvatske, kroz radionice su analizirane povratne informacije o pilot nastavi matematike uz pomoć računalnih igara razvijenih u GAMMA projektu. U sklopu „Robo Day-a” održanog u RoboAI laboratoriju Sveučilišta sudionici su se, između ostalog, okušali u programiranju robota te poslušali predavanje o korištenju i primjeni umjetne inteligencije.

Rab danas oglas

 

Spomenimo da je u proteklih nekoliko mjeseci pilotiranje započeto i u Srednjoj školi Markantuna de Dominisa Rab, kao jednoj od partnera Projekta, te su rapski učenici i nastavnici dali prve povratne informacije o učenju matematike kroz igru. Također, radilo se i na unaprjeđenju scenarija za izvođenje nastave matematike korištenjem spomenutih igara.

 

 

Svi sudionici ove mobilnosti posjetili su nastavu u jednoj srednjoj školi u Poriju, upoznali se s finskim sustavom obrazovanja, načinom polaganja mature i zadacima sa zadnje provedene mature iz Matematike.

 

U slobodno vrijeme sudionicima mobilnosti domaćini su osigurali karte za prvoligašku utakmicu hokeja na ledu te odlazak na jednu od najpoznatijih plaža Porija, sada okruženu ledom.

 

 

Mobilnosti GAMMA projekta završit će transnacionalnim projektnim sastankom u rujnu ove godine čiji je domaćin upravo Srednja škola Marklantuna de Dominisa Rab.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime