Home Vijesti Brončani bor za osvojeno 3. mjesto u sklopu projekta NajAdvent u Hrvatskoj stiže na Rab

Brončani bor za osvojeno 3. mjesto u sklopu projekta NajAdvent u Hrvatskoj stiže na Rab

0
Brončani bor za osvojeno 3. mjesto u sklopu projekta NajAdvent u Hrvatskoj stiže na Rab

Foto: RabDanas

 

Ovom je prilikom i Gradu Rabu uručena nagrada za osvojeno 3. mjesto za najljepši advent u Hrvatskoj 2022. godine prema izboru čitatelja, a brončani bor su u ime organizatora preuzeli gradonačelnik Nikola Grgurić i ravnateljica POU Rab Katarina Ribarić.

Rab danas oglas

 

Budući da je ovo prva godina projekta u kojemu je konkuriralo čak 17 gradova, nagrada za organizatore ima posebnu vrijednost, dodatno zbog činjenice da je riječ o malom otočnom adventu koji, prkoseći svim poteškoćama, iz godine u godinu raste i razvija se te plijeni pažnju svojom ponudom i izgledom.

– „Advent i adventska događanja mjesto su okupljanja Rabljana, bilo da je riječ o sudionicima u organizaciji ili o posjetiteljima. Drago nam je da smo šarolikim i bogatim programom uključili sve generacije, posebno naše najmlađe te vjerujemo da je projekt prepoznat i kao motiv dolaska na otok, što na određeni način ovo priznanje i potvrđuje“ izjavila je neposredno nakon svečanosti ravnateljica Učilišta Katarina Ribarić.

– „Najljepši otočni advent jedan je od najvećih projekata Grada koji je zahvaljujući konstantnom ulaganju u ponudu i vizual prerastao u najveći otočni advent koji konstantno „raste“ zahvaljujući uključenosti lokalnih udruga, klubova, društava i pojedinaca koji ga dodatno obogaćuju svojim angažmanom i kreativnošću. Unatoč njegovoj primarnoj namjeni, a to je obogaćivanje društvenog života stanovništva, objedinjavanjem tradicijskih, kulturnih, vjerskih i svjetovnih vrijednosti, u ambijentu povijesne gradske jezgre kao najljepše kulise, rapski advent u kratkom je vremenu prepoznat od strane sve većeg broja stranih posjetitelja. Ova je manifestacija doprinos Grada i ujedno svojevrstan poticaj svim turističkim subjektima na otoku da otvore svoja vrata gostima u zimskim mjesecima kada imamo priliku prezentirati gostoprimstvo te ljepote i posebnosti svoga grada na jedan potpuno drugačiji način. Sretni smo i ponosni i veliko hvala upućujem svima koji su glasali i prepoznali njegovu posebnost i ljepotu!“ – poručio je gradonačelnik Grgurić pozvavši ujedno sve one koji to još nisu učinili, da već iduće godine posjete Najljepši otočni advent.Grad i POU Rab kao glavni organizatori, uz tehničku podršku Dundova d.o.o. i aktivnosti TZG Raba trudit će se nastaviti unapređivati ovu lijepu adventsku priču i u narednim godinama.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime