Home Vijesti Obilježen Dan branitelja Općine Lopar | Ustrajavanje na načelima istine, pravde i poštenja

Obilježen Dan branitelja Općine Lopar | Ustrajavanje na načelima istine, pravde i poštenja

0
Obilježen Dan branitelja Općine Lopar | Ustrajavanje na načelima istine, pravde i poštenja

Foto: Foto: Hrvoje Hodak i Marin Mušćo

 

Vijence su tom prigodom položile delegacije Udruge veterana Domovinskog rata Lopar, Općine Lopar, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Rab, Hrvatskog časničkog zbora, te Darko Logožar u ime Ministarstva hrvatskih branitelja, dok je u ime Grada Raba obilježavanju Dana branitelja Općine Lopar prisustvovao pročelnik Denis Deželjin.

Rab danas oglas

 

Nakon komemoracije na groblju, u prostoru župne crkve sv. Ivana Krstitelja služena je i sveta misa koju je predvodio loparski župnik vlč. Božidar Volarić. On je u svojoj propovijedi naglasio koliko je hrvatskim braniteljima bilo važno u dramatičnim uvjetima ratne stvarnosti, strepnje nad vlastitim životom i životima bližnjih, ne odmaknuti se od načela istine, pravde i poštenja, sačuvati sebe i vlastitu vjeru odupirući se silini agresije i zla protiv kojeg su se borili.

 

Podsjetimo, UVDR Lopar osnovana je 27. siječnja 2007., nedugo nakon utemeljenja Općine Lopar, a od prihvaćanja Odluke Općinskog vijeća Lopara iz veljače 2013., svakog 27. siječnja, dana kada je na ličko ratište 1992. godine otišao najveći broj Loparana, posebno se obilježava i Dan branitelja Općine Lopar.

 

Obilježavanje Dana branitelja Općine Lopar nastavljeno je održavanjem sjednice Udruge veterana Domovinskog rata Lopar u prostoru Sportske dvorane Lopar. U radnom dijelu sjednice usvojena su izvješća za 2022. i planovi rada Udruge za 2023. godinu, a skupu su se zatim, uz predsjednika UVDR Lopar Ivana Pičuljana, koji se još jednom s posebnim pijetetom prisjetio imena svih umrlih loparskih branitelja, obratili i načelnik Općine Lopar Zdenko Jakuc, Darko Logožar u ime Ministarstva hrvatskih branitelja, te Milan Kurilj u ime Udruge ratnih veterana 1. Hrvatskog gardijskog zdruga. Kao poseban gost UVDR Lopar sjednici je prisustvovao i predsjednik Zajednice udruga postrojbi ZNG RH i HV Pavo Naletilić, a obilježavanje Dana branitelja Općine Lopar svojim su nastupima uveličali Loparski pučki pjevači i Ženska klapa Užanca.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime