Home Vijesti Priopćenje za javnost Gradske organizacije SDP-a Rab: Novi početak SDP-a na Rabu

Priopćenje za javnost Gradske organizacije SDP-a Rab: Novi početak SDP-a na Rabu

0
Priopćenje za javnost Gradske organizacije SDP-a Rab: Novi početak SDP-a na Rabu

Foto: Na fotografiji: Ivica Lupić, član gradskog odbora SDP-a Rab, Josip Ivić - Lero, predsjednik GO SDP-a Rab i Damir Brusić potpredsjednik

 

U tim će medijskim istupima tematizirati, po njihovom sudu, stagnirajući i nembiciozni proračun iz kojeg se da iščitati nesposobnost aktualne gradske uprave da dio proračunskih sredstava za razvoj infrastrukture, poljoprivrede i poduzetništva, prikupi od dostupnih europskih i državnih fondova, čemu u prilog ide i činjenica da brojni okolni gradovi usporedivi s Rabom raspolažu daleko većim proračunom.

Rab danas oglas

 

Govorit će također i o depopulaciji otoka, nezadovoljstvu mladih ljudi, ali i toliko spominjanoj transparentnosti proračuna koja se ne očituje samo u pozivanju građana da sudjeluju pri njegovom planiranju, već u mogućnosti uvida u način trošenja proračunskih sredstava. Kao posebnu temu ističu pogrešno promišljanje turističkog razvoja destinacije, ali i probleme s kojima će se Rabljani uskoro suočiti po pitanju stanja komunalne infrastrukture i neodržavanja opskrbnih vodova.

 

U nastavku donosimo PRIOPĆENJE ZA JAVNOST koje potpisuje predsjednik Gradske organizacije SDP-a Rab, Josip Ivić – Lero:

 

Novi početak SDP-a na Rabu

 

SDP grada Raba proživljavao je u protekle dvije godine krizu iz koje je izašao izabravši sva tijela stranke, gradski odbor, predsjednika, potpredsjednika itd. Potaknuti aktualnom situacijom u političkom, gospodarskom i društvenom životu otoka Raba, želimo obavijestiti građane grada Raba da smo spremni ponovno preuzeti odgovornost upravljanja gradom, kako bi Rabljanima osigurali uvjete za bolji i kvalitetniji život na otoku.

 

Sjećamo se da je prije 20-ak godina Rab prednjačio u razvoju i izgradnji komunalne i društvene infrastrukture te je kao takav bio uzor mnogim sredinama u okruženju pa i u Hrvatskoj. Mnogi iz tih sredina, dolazili su učiti na Rab. Svjedoče tome i brojne nagrade koje je Rab dobio kao uspješna destinacija, a kruna čega je bio tzv. “TURISTIČKI OSKAR”.

 

Dolaskom HDZ-a na vlast Rab je potonuo u prosječnost i sivilo, dok su druge, nama slične, sredine napredovale do neprepoznatljivosti. Umjesto da aktualna HDZ-ova vlast nastavi s razvojem i unapređenjem otoka – dovršetak kanalizacijskog sustava i spajanje korisnika na već izgrađeni sustav, a za koje postoje neograničena financijska sredstva, stvaranje uvjeta za razvoj poduzetništva, stvaranje uvjeta infrastrukture za razvoj kulture i ostalog – oni se najviše bavi nepotizmom, uhljebljivanjem vlastitih članova i simpatizera u gradsku upravu, gradske komunalne tvrtke, ustanove i provođenjem populističkih poteza, poput dovođenja dviju pjevačica za prigodne nastupe.

 

Na taj način na Rabu ne zapošljavamo dovoljno stručne ljude koji bi mogli iznjedriti nove ideje za razvoj otoka. U HDZ-u su zaboravili na natječaje koji traže stručnost i kvalifikacije, putem kojih bi se mogli zaposliti mladi, stručni i politički neopterećeni ljudi.

 

Kao stranka pozdravljamo značajne investicijske zahvate na Rabu i to u djelatnosti hotelijerstva, zatim lučke infrastrukture, u opremanju Županijske specijalne bolnice Insula, u nadogradnji i opremanju Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab i razvijanju sportske infrastrukture, međutim, sve su to redom investicije županijske i državne razine u kojima grad Rab ili nije sudjelovao ili je njegov doprinos vrlo mali.

 

SDP stvara novi tim obrazovanih i neopterećenih ljudi koji su spremni preuzeti odgovornost za upravljanje Rabom, kako bi Rab postao bolje mjesto za život, rad i svekoliki napredak.

 

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime