Home Vijesti Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta u SŠ Markantuna de Dominisa Rab

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta u SŠ Markantuna de Dominisa Rab

0
Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta u SŠ Markantuna de Dominisa Rab

Foto: Foto: SŠ Markantuna de Dominisa Rab

 

Ovo je 20-ta godina obilježavanja Dana sigurnijeg interneta u svijetu. Cilj kampanje je doprijeti do djece i mladih, roditelja i skrbnika, učitelja, odgajatelja i stručnih suradnika, kao i industrije, donositelja odluka i političara da ih se potakne da djeluju u sklopu svoje uloge u stvaranju boljeg interneta. Slogan Dana sigurnijeg interneta “Zajedno za bolji internet” potiče sve da se pridruže pokretu, da sudjeluju i da maksimalno iskoriste potencijal interneta da zbliži ljude.

Rab danas oglas

 

U Školi je obilježen dan kasnije kako bi što više učenika moglo sudjelovati. Pročitajte iz pera jednoga od autora aktivnosti, Mateja Bravarić-Ćila, učenika 2. razreda gimnazije, kako je to izgledalo u srijedu.

– „U Srednjoj školi Markantuna de Dominisa Rab obilježili smo Dan sigurnijeg interneta 8. veljače 2023. godine. Učenici 2. g razreda s izborne nastave iz Informatike te učenici 1. b razreda uz vodstvo prof. Aleksandre Brmbote osmislili su edukativno zabavni program koji je trajao od 13 do 14 sati u holu i ostalim prostorijama škole.

Učenici 1. b razreda, Elena Španjol-Šimunelić i Leon Beg pripremili su anketu o sigurnosti na internetu s ciljem ispitivanja koliko su učenici naše škole svjesni prijetnji na internetu, ali i kršenja autorskih prava.

Učenici 2. g razreda: Luka Keko, Adriano Kuparić, Nikola Bojić, Petra Macolić i Matej Bravarić-Ćilo osmislili su i proveli anketu s analizom rezultata, prezentaciju, Kahoot kviz te Escape room o sigurnosti na internetu. Anketom su sudionici na kraju zbrojili svoje bodove u skladu s odabranim odgovorima te vidjeli koliko su sigurni s obzirom na svoje internet navike. Kahoot Kviz, edukativnog karaktera, proveden je u natjecateljskom duhu, dok je individualno rješavanje Escape room-a bilo više zabavnog i istraživačkog karaktera. Najviše muke sudionicima su zadali dobro skriveni QR kodovi po školi. Najbolja tri učenika u kvizu i najbrža tri učenika u Escape room-u osvojila su brojne nagrade. Vrhunski poznavatelji sigurnosti na internetu su: Krsto Paparić (1. b), Katarina Mikelić (1. g) te pobjednik Kahoot kviza Karlo Matušan (2. g). Najvještiji u traženju QR kodova i rješavanju zagonetki su: Klara Debelić (1. g), Marin Karavlah (3. g) te najbrži i s najviše osvojenih bodova Sven Matušan (3. g).“ (Matej Bravarić-Ćilo)


Još jednom su učenici pokazali kolegijalnost i nesebičnost pomažući u rješavanju zagonetki i kviza svojim kolegama. Na zabavan i edukativan način i ove godine učenici srednje škole na Rabu obilježili su Dan sigurnijeg interneta (Safer Internet Day) te sigurno stekli neka nova saznanja o sigurnosti, prednostima, ali i opasnostima koje vrebaju sve potencijalne korisnike interneta.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime