Home Vijesti Velika potražnja za Hrvatskom i otokom Rabom na Međunarodnom sajmu turizma BIT u Milanu

Velika potražnja za Hrvatskom i otokom Rabom na Međunarodnom sajmu turizma BIT u Milanu

0
Velika potražnja za Hrvatskom i otokom Rabom na Međunarodnom sajmu turizma BIT u Milanu

Foto: RabDanas

 

U organizaciji predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Italiji, na sajmu se predstavljala opća turistička ponuda Hrvatske, a pored otoka Raba, svoju su ponudu izložili i TZ Kvarnera, TZ Ličko-senjske županije, TZ Zadarske županije, TZ Šibensko-kninske županije te TZ Opatijske rivijere i TZG Novalje.

Rab danas oglas

 

Važno je napomenuti kako je sajam BIT među najvažnijim međunarodnim događajima za B2b i B2c segment tržišta u sjevernoj Italiji, a bio je podijeljen u nekoliko kategorija; turizam, tehnologijeMICE (Meetings, Incentives, Congresses and Exbitions) i kongresi. Predstavljali su se izlagači iz talijanskih turističkih regija te iz više od 50 svjetskih zemalja, točnije; strana turistička predstavništva u Italiji, udruge turističkog sektora, avio-prijevoznici, brodari, željeznice, turoperatori, brojni hoteli itd. Prvoga je dana sajam bio otvoren za širu publiku, a preostala dva dana za poslovne korisnike. Iz svih prije navedenih razloga i otok Rab se odlučio za predstavljanje svoje ponude u Milanu, a veliku pomoć u organizaciji imao je od samog milanskog predstavništva HTZ-a i njegove direktorice gđe Viviane Vukelić.

 

Posjetiteljima koji su iskazali velik interes za Hrvatskom općenito, ali posebice i za Rabom, pružene su, među ostalim, informacije o uvođenju eura u Hrvatsku te ulasku naše države u Schengen, a rapski turistički aduti; pješčane plaže, Fjera, kultura i tradicija, odlična gastro ponuda – bili su pravi mamac za sve koji su dotad dvojili koju destinaciju posjetiti.

 

Treba napomenuti kako je sajam BIT Milano i hrvatski štand prvoga dana posjetila i delegacija Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije predvođena dekanicom Sandrom Janković s timom profesora i studenata fakultetskog smjera koji se održava na engleskom jeziku. Bila je to odlična prilika da studenti iskuse kako je to biti na sajmu kao posjetitelj, ali i da od informatora steknu uvid u potrebna znanja o načinu predstavljanja svoje zemlje, regije i destinacije.

 

Drugoga dana sajma, hrvatski štand je posjetio generalni konzul Republike Hrvatske u Republici Italiji, gdin Stjepan Ribić, koji je svojim dolaskom podržao sve napore koje Hrvatska ulaže u promociju na talijanskom tržištu.

 

Sajmene aktivnosti otoka Raba nastavljaju se dalje, pa će tako na sajmu u Münchenu od 22. do 26. veljače, otok Rab predstavljati svoju ponudu na hrvatskom štandu te predstaviti Rapsku tortu i Gin 1177 kao dio posebne ponude otoka.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime