Home Vijesti Publika oduševljeno pratila zgode i nezgode glavnih likova iz predstave „I živjele su sretno…?”

Publika oduševljeno pratila zgode i nezgode glavnih likova iz predstave „I živjele su sretno…?”

0
Publika oduševljeno pratila zgode i nezgode glavnih likova iz predstave „I živjele su sretno…?”

Foto: Napisala: Ena Paparić | Foto: CZK Lopar

 

Odgovore na ta i mnoga druga pitanja dobila je publika u Loparu na predstavi „I živjele su sretno…?“ Gradskog kazališta Scena „Gorica“ u režiji Frane Marije Vranković,. Predstava je nastavak rada na nagrađivanoj predstavi „I živjeli su sretno…?“, predstave za koju je tekst također napisala Nina Horvat, a koja donosi priču iz muške perspektive. Ipak, povodom Dana žena, u Loparu su upravo one imale glavnu riječ! Glumice Katarina Baban, Mia Krajcar, Selma Mehić i Sara Moser odigrale su svaka svoj lik iz bajke, ali smješten u 21. stoljeće, sa svim onim prednostima i manama koje to sa sobom donosi.

Rab danas oglas

 

Radnja predstave smještene je na Trnoružičinoj djevojačkoj zabavi, gdje se uz nju nalaze i kuma Pepeljuga, Snjeguljica te djevojka s plaže kojom se zabunom oženio Sirenin princ. Uzimajući u obzir izvorne verzije bajki o Snjeguljici, Trnoružici, Pepeljugi i Maloj Sireni na scenu je izneseno kako, čak ni likovima iz bajke, život nije bajka… Svaka od njih iznosi svoju verziju upoznavanja partnera, ali i njihovog suživota, koja se, kao i u stvarnom životu razlikuje od onoga što je zapisano u bajkama, ili u današnje vrijeme, od onoga što se prezentira na društvenim mrežama. Na duhovit način doznajemo kako doista izgleda život s princem iz bajke te postoji li happily ever after izvan korica šarenih knjiga s prinčevima i princezama. Likovi se bave temama poput umjetne oplodnje, rastave braka, prevara i otvorenih brakova kojima pristupaju iz moderne perspektive, ali u okviru bajke iz koje dolaze. Neke su pragmatične, druge su spremne riskirati navodnu bajku za vlastitu sreću dok neke više mare za to kako stvari izgledaju, nego kakve doista jesu.

 

Na kraju predstave, svima je bilo jasno da stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine i da bajke, barem one na koje smo navikli ne garantiraju sreću svima…

 

Sve u svemu, mnogobrojna publika oduševljeno je pratila zgode i nezgode glavnih likova u kojima nije nedostajalo duhovitih komentara i opaski, pa su se tako osmjeh i aplauzi izmjenjivali u Sportskoj dvorani Lopar.

 

Predstava je održava povodom nadolazećeg Dana žena u organizaciji CZK Lopar, uz pokroviteljstvo Općine Lopar, a ulaz je za sve posjetitelje bio besplatan.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime