Home Vijesti Vrelo d.o.o. povodom Svjetskog dana voda ugostilo djecu iz vrtića, rapske osnovnoškolce i gimnazijalce

Vrelo d.o.o. povodom Svjetskog dana voda ugostilo djecu iz vrtića, rapske osnovnoškolce i gimnazijalce

0
Vrelo d.o.o. povodom Svjetskog dana voda ugostilo djecu iz vrtića, rapske osnovnoškolce i gimnazijalce

Foto: RabDanas

 

U tjednu od 20. do 24. ožujka Vrelo d.o.o. je u svojem internom laboratoriju za ispitivanje zdravstvene ispravnosti vode za piće ugostilo djecu iz matične skupine Dječjeg vrtića „Pahuljica“, skupinu „Leptirići“ i područne skupine „Koralji“ iz Supetarske Drage, te djecu 3. i 4. razreda Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab, matične i područne škole Barbat.

Rab danas oglas

 

Djeca iz odgojno-obrazovnih skupina „Koralji“ i „Leptirći“ posjetila su izvor vode Mlinica, dok su „Perlice“ iz PO Banjol posjetile izvor vode Snuga. Na izvorima su ih dočekale Danijela Kuparić, dipl. sanit. ing. i Lucija Joković Ribarić, mag. ing. agr., djelatnice Vrela d.o.o. koje su djeci govorile o o tome odakle stiže voda koju pijemo, kakvih sve voda ima, zašto nam je ona važna, gdje se sve nalazi, kako možemo raditi na očuvanju vodnih resursa, kako je obrađujemo i što sve radimo u internom laboratoriju kako bi provjerili da li nam je voda zdravstveno ispravna. Danijela i Lucija oduševile su i zainteresirale djecu pripremljenim sadržajima te proširile njihove spoznaje o vodi i mogućnostima brige o njoj. Kroz razne pokuse zajedno s djecom, objasnile su im karakteristike vode i njeno djelovanje u kontaktu s pojedinim tvarima.

 

Idući tjedan nastavljaju se aktivnosti pa će laboratorij posjetiti i 1. razred gimnazije, Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab te će se pod sponzorstvom Vrela d.o.o., održati i predstava „Priča o vodi“ kazališta Mala scena, u dvorani Dječjeg vrtića „Pahuljica“.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime