Home Vijesti Dani različitosti u Dječjem vrtiću „Pahuljica”

Dani različitosti u Dječjem vrtiću „Pahuljica”

0
Dani različitosti u Dječjem vrtiću „Pahuljica”

Foto: Foto: DV Pahuljica Rab

 

Iako se uvažavanje različitosti i tolerancija promiču svakodnevno, a tome posebno doprinosi činjenica da su jasličke i vrtićke skupine mješovitog sastava i da je u gotovo svakoj uključeno po jedno dijete s teškoćama, tijekom ovih Dana različitosti osmišljen je još niz aktivnosti.

Rab danas oglas

 

Djeca su pogledala senzibilizacijske animirane filmove na temu različitosti. U skupinama su se čitale slikovnice na temu različitosti i prihvaćanja drugačijih osoba od nas.

 

Slikovnice su potaknule djecu da dodatno prodube interese prema različitim temama na temu različitosti pa su u nekim skupinama osmišljene i različite aktivnosti koje prate interes djece (crtanje zatvorenim očima, proučavanje brajevog pisma, uspoređivanje naših ruku i sl.)

 

Povodom Svjetskog dana osoba s Down sindromom pripremljeno je sportsko druženje vrtićke djece u dvorani. Sva su djeca u dvoranu došla bosa u različitim čarapama, a pripremljene aktivnosti uglavnom su tražile spretnost nogu. Druženje smo zaključili velikom šarenom tortom kojom smo slavili naše različitosti i činjenicu da je svatko od nas poseban. Na kreativnoj, veseloj torti osobito se zahvaljujemo Vilma slasticama!

 

Također, uoči Svjetskog dana svjesnosti o autizmu organiziran je vrtićki talent show na kojem su djeca mogla predstaviti neki svoj talent ili vještinu. Cilj je bio pokazati kako smo svi u nečemu dobri i kako svatko od nas nešto može dobro učiniti. Također, ideja je bila potaknuti samopouzdanje djece, njihove prezentacijske vještine i zastupanje sebe. Interes je bio iznimno velik pa se sam show odvijao dva dana, a nastupilo je oko 40 djece koja su se predstavila pjevanjem, plesom, gimnastikom, pričanjem priča… Žiri u čijem su sastavu bila i djeca nije imao nimalo lak zadatak jer svi svi kandidati bili zaista sjajni.


S idejom da smo svi različiti, jedinstveni i posebni te da baš takvi trebamo i biti, nastavljamo dalje s poticanjem dječjeg socio-emocionalnog razvoja. Već idući tjedan očekuje nas vesela interaktivna predstava za djecu “U društvu sa srećom” koja za cilj ima poticanje samoregulacije, samopouzdanja i empatije.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime