Home Vijesti Topli doček Majine “Zalihe nepotrošenih snova”

Topli doček Majine “Zalihe nepotrošenih snova”

0
Topli doček Majine “Zalihe nepotrošenih snova”

Foto: Foto: Ivica Hodak

Knjiga “Zaliha nepotrošenih snova” uslijedila je nakon “Stihova ostruganih od sna”, a baš ta sanjiva komponenta, dvojako provučena kroz naslove njezinih pjesničkih zbirki, ponajviše govori o Majinoj budnosti zaodjenutoj u haljine sna, o njezinom rukopisu vješto “ukradenom” iz riznice nepotrošenih snova.

Bila je to još jedna velika večer pjesnikinje Maje Tomulić Kurelić u kojoj je očarala Rab. Dokaz tome nije samo prepuna sala Hotela Istre već i iskrena radost sviju koji su došli uveličati ovo Majino novo pjesničko odvajanje od obale. Maja nam je i ovom novom zbirkom, još jednom, bez zadrške, darovala sebe, a u petak je to učinila u društvu vješte organizatorice i moderatorice večeri Ajke Ševerdije, profesorice Regine Zubović i rapskog čakavskog pjesnika Josipa Fafanđela – koji su prema vlastitom izboru publici pročitali više pjesama iz Majine “Zalihe”. Umjesto urednika ove grafički izvrsno opremljene zbirke, Roberta Barille, govorila je gospođa Jacquelline Bat koja je i najzaslužnija da je ova zbirka izašla u Zakladi “OTOK BRAČ-NEGDJE IZMEĐU MORA I ZVIJEZDA”.

Rab danas oglas

Iako na predstavljanju nije mogao biti, veliki aplauz dobio je i Krešimir Butković, Majin veliki prijatelj, književnik i pjesnik, autor prelijepog i sasvim neuobičajenog poetskog predgovora zbirci.

Na početku predstavljanja, pjesnikinji i publici, toplim se riječima obratio i zamjenik gradonačelnika Raba Denis Deželjin, a večer su svojim nastupima dodatno uljepšali članovi klape Rab predvođeni Miljenkom Vidasom Kerijem te u završnom dijelu programa Hrvoje Hodak i Dejan Kurelić.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime