logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Nedjelja, 08 Svibanj 2016 07:46

Topli doček Majine "Zalihe nepotrošenih snova"

Autor:
Ocijeni sadržaj
(4 glasa/-ova)
Topli doček Majine "Zalihe nepotrošenih snova" Foto: Ivica Hodak

I ova nova promocija u prepunoj sali Hotela Istre dokazala je koliko je živa poezija naše rapske pjesnikinje Marice (Maje) Tomulić Kurelić, i koliko je njezina pjesnička facebook poneštrica, kroz koju svakodnevno, iz svojega draškoga doma, poeziju odašilje u svijet, ljudima prirasla uz srce. 

Knjiga "Zaliha nepotrošenih snova" uslijedila je nakon "Stihova ostruganih od sna", a baš ta sanjiva komponenta, dvojako provučena kroz naslove njezinih pjesničkih zbirki, ponajviše govori o Majinoj budnosti zaodjenutoj u haljine sna, o njezinom rukopisu vješto "ukradenom" iz riznice nepotrošenih snova.

Bila je to još jedna velika večer pjesnikinje Maje Tomulić Kurelić u kojoj je očarala Rab. Dokaz tome nije samo prepuna sala Hotela Istre već i iskrena radost sviju koji su došli uveličati ovo Majino novo pjesničko odvajanje od obale. Maja nam je i ovom novom zbirkom, još jednom, bez zadrške, darovala sebe, a u petak je to učinila u društvu vješte organizatorice i moderatorice večeri Ajke Ševerdije, profesorice Regine Zubović i rapskog čakavskog pjesnika Josipa Fafanđela - koji su prema vlastitom izboru publici pročitali više pjesama iz Majine "Zalihe". Umjesto urednika ove grafički izvrsno opremljene zbirke, Roberta Barille, govorila je gospođa Jacquelline Bat koja je i najzaslužnija da je ova zbirka izašla u Zakladi "OTOK BRAČ-NEGDJE IZMEĐU MORA I ZVIJEZDA".

Iako na predstavljanju nije mogao biti, veliki aplauz dobio je i Krešimir Butković, Majin veliki prijatelj, književnik i pjesnik, autor prelijepog i sasvim neuobičajenog poetskog predgovora zbirci.

Na početku predstavljanja, pjesnikinji i publici, toplim se riječima obratio i zamjenik gradonačelnika Raba Denis Deželjin, a večer su svojim nastupima dodatno uljepšali članovi klape Rab predvođeni Miljenkom Vidasom Kerijem te u završnom dijelu programa Hrvoje Hodak i Dejan Kurelić.

Pročitano 1825 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1