Home Vijesti Održana treća sjednica skupštine TZG Raba

Održana treća sjednica skupštine TZG Raba

0
Održana treća sjednica skupštine TZG Raba

Foto: RabDanas

U Izvješću Nadzornog odbora rad direktora i samog Ureda Turističke zajednice Grada Raba u 2014. ocijenjen je uspješnim, bez obzira što se još nije raspravljalo o Izvješću o radu direktora Ureda Nedjeljka Mikelića. Nadzorni je odbor prilikom podnošenja Izvješća još jednom naglasio da se zalaže za izradu zajedničkog programa trošenja sredstava od prikupljene boravišne pristojbe i to dijela kojeg Turistička zajednica uplaćuje u korist Grada Raba. Prošle je godine taj iznos iznosio oko 1,2 milijuna kuna za koji se, ustvari, ne zna u što je utrošen. Osim toga Nadzorni odbor inzistira da Turistička zajednica kod donošenja Financijskog plana za sljedeću, ili sljedeće godine, izbalansira visinu prihoda s visinom rashoda, a ne da se manjak potrebnih prihoda „krpa“ na račun prenijetih sredstava iz prošle odnosno prošlih godina.

{gallery}Treca skupstina TZG Rab{/gallery} I Izvješće Nadzornog odbora, kao i Izvješće direktora Ureda Turističke zajednice vezano uz financijskih plan Turističke zajednice, prihvaćeni su na sjednici Skupštine jednoglasno. Uz Izvješće o ostvarenju Financijskog plana za 2014. direktor Ureda iznio je jedan zanimljiv podatak koji kazuje da su unatoč minusima u fizičkim pokazateljima, vezano uz manji broj ostvarenih turističkih noćenja i kod privatnih iznajmljivača, kao i kod hotela – financijski rezultati zadovoljavajući. Brojke, naime, pokazuju da je ostvareno oko 6 milijuna kuna prihoda što je za 2% bolje u odnosu na planirani iznos, dodao je Mikelić. O pripremi i tijeku poslovne turističke 2015. godine opširnije je govorio voditelj marketinga TZG-a Luka Perčinić. Spomenuo je čak 14 turističkih sajmova u Europi, najviše u Njemačkoj gdje je Turistička zajednica u suradnji s Hotelskim poduzećem „Imperial“ i Turističkom zajednicom općine Lopara predstavila turističku ponudu Grada i otoka Raba u cjelini.

Rab danas oglas

Uz ovo kao posebnu zanimljivost treba spomenuti jedan poseban nastup TZG Raba, koji je ostvaren uz suradnju s gospodinom Miljenkom Domijanom. Riječ je o prezentaciji Raba na Prvom međunarodnom festivalu Antičkih gradova, koji je održan u Solinu od 25. do 28. ožujka ove godine. Perčinić je dobar dio svojeg izlaganja posvetio usvojenom Programu događanja u ovogodišnjoj turističkoj sezoni, pri čemu je jedna od novosti ukidanje manifestacija poznate pod nazivom Rab Summer Festival. Osim prvog održavanja, ovaj je festival nakon toga – naglasio je Perčinić, izgubio svoj smisao.

Nakon svih izlaganja čelnika Turističke zajednice Grada Raba, iako ne puno, bilo je i nešto kritike. Jedan od direktora rapskih hotelskih kuća Marinko Štokić, kritičko je govorio o radu rapskih komunalnih tvrtki spomenuvši pritom problem slabijeg čišćenja prometnica i odvoza smeća s područja Barbata, koji je po njemu u dolasku gostiju na ovaj otok, neka vrste recepcija Raba. Igor Španjol je predložio Da se razmisli o radnom vremenu Ureda Turističke zajednice u Gradu. U srcu turističke sezone trebalo bi se raditi i dulje od 22 sata navečer, njegovo je mišljenje.

U ulozi predsjednika Skupštine Turističke zajednice, aktualni je gradonačelnik Nikola Grgurić ocijenio upućene kritike dobronamjernima, naglasivši da Rab, koji ove godine obilježava 125. godišnjicu bavljenja turizmom zaslužuje puno više brige svih otočana.

Zbog Grgurićevog odlaska iz „Imperiala“ na dužnost gradonačelnika Raba, na današnjoj su skupštini obavljena i dva razrješenja, odnosno imenovanja. Tako je u Vijeće Turističke zajednice umjesto Nikole Grgurića imenovan djelatnik „Imperiala“ Stefan Ivić, dok je na njegovo mjesto u Skupštini Turističke zajednice određen direktor Autokampa „Padova 3“ Ivan Holjar.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime