Home Vijesti Gospodin Helmut Rauter 50 godina vjeran Rabu

Gospodin Helmut Rauter 50 godina vjeran Rabu

0
Gospodin Helmut Rauter 50 godina vjeran Rabu

Foto: Foto: Ivica Hodak

Vožnja trajektom do luke Rab

– Plovidba trajektom od kopnene luke u Jablancu do gradske luke u Rabu trajala je punih sat vremena. Te i slijedeće godine odsjeo sam u hotelu „Istra“, nakon toga kod obitelji Franje Dedića, a posljednjih, čini mi se 33 godine, stalni sam gost obitelji Bruna Šubića u Supetarskoj Dragi. Na Rab gotovo redovito dolazim dvaput godišnje, u ovo vrijeme predsezone, a nakon toga i u prvim danim rujna, kazao nam je gospodin Rauter.

{gallery}Vjeran gost – Helmut Rauter{/gallery}

Za ratnih godina poticao Austrijance da dođu na Rab

Rab danas oglas

Niti ovog velikog zaljubljenika u Rab i u Hrvatsku, u redovitim dolascima na Rabu nisu spriječile ratne godine. Štoviše, doživljavajući Rab tih godina u vrijeme turističkih sezona praznim, nagovarao je svoje sunarodnjake, većinu uspješno, da slobodno idu na godišnji odmor u Hrvatsku, odnosno na otok Rab. To nam je potvrdio i njegov prijatelj Guintner, koji je zajedno s gospođom Šubić, prisustvovao maloj svečanosti u Uredu Turističke zajednice Grada Raba na kojoj je gospodinu Helmutu Rauteru voditelj marketinga TZG Raba Luka Perčinić uručio Plaketu i nekoliko prigodnih poklona u znak zahvale za njegovu pet desetljeća dugu vjernost Rabu.

I gospodin Rauter upisao se tom prilikom u knjigu broj 2, u kojoj će uskoro biti ubilježenih četiri stotine gostiju, koji su Rabu vjerni 30, 40 i više godine.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime