logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 746
Četvrtak, 16 Lipanj 2016 07:28

Gospodin Helmut Rauter 50 godina vjeran Rabu

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Gospodin Helmut Rauter 50 godina vjeran Rabu Foto: Ivica Hodak

- Za moj prvi dolazak na Rab, a bilo je to točno prije 50 godina, „krivi“ su moji prijatelji, koji su te godine, vrativši se s Raba, pričali prekrasne priče o vašem otoku. Već slijedeće godine, zahvaljujući njihovim dojmovima, krenuo sam na Rab i uvjerio se da u svojim opisima Raba nisu nimalo pretjerali, rekao nam je, gospodin Helmut Rauter, inače stanovnik jednog manjeg mjesta u blizini Salzburga.

Vožnja trajektom do luke Rab

- Plovidba trajektom od kopnene luke u Jablancu do gradske luke u Rabu trajala je punih sat vremena. Te i slijedeće godine odsjeo sam u hotelu „Istra“, nakon toga kod obitelji Franje Dedića, a posljednjih, čini mi se 33 godine, stalni sam gost obitelji Bruna Šubića u Supetarskoj Dragi. Na Rab gotovo redovito dolazim dvaput godišnje, u ovo vrijeme predsezone, a nakon toga i u prvim danim rujna, kazao nam je gospodin Rauter.

Za ratnih godina poticao Austrijance da dođu na Rab

Niti ovog velikog zaljubljenika u Rab i u Hrvatsku, u redovitim dolascima na Rabu nisu spriječile ratne godine. Štoviše, doživljavajući Rab tih godina u vrijeme turističkih sezona praznim, nagovarao je svoje sunarodnjake, većinu uspješno, da slobodno idu na godišnji odmor u Hrvatsku, odnosno na otok Rab. To nam je potvrdio i njegov prijatelj Guintner, koji je zajedno s gospođom Šubić, prisustvovao maloj svečanosti u Uredu Turističke zajednice Grada Raba na kojoj je gospodinu Helmutu Rauteru voditelj marketinga TZG Raba Luka Perčinić uručio Plaketu i nekoliko prigodnih poklona u znak zahvale za njegovu pet desetljeća dugu vjernost Rabu.

I gospodin Rauter upisao se tom prilikom u knjigu broj 2, u kojoj će uskoro biti ubilježenih četiri stotine gostiju, koji su Rabu vjerni 30, 40 i više godine.

Pročitano 1874 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

seakayakcroatia