logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Subota, 25 Lipanj 2016 07:27

Položeni vijenci i odana počast povodom Dana državnosti

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Položeni vijenci i odana počast povodom Dana državnosti Foto: Hrvoje Hodak

Povodom Dana državnosti, delegacija Grada Raba predvođena gradonačelnikom Nikolom Grgurićem, predsjednikom Gradskog vijeća Željkom Peranom i zamjenikom gradonačelnika Denisom Deželjinom, uz prisustvo predstavnika braniteljskih udruga otoka Raba i Udruge antifašista Raba, položila je vijence i zapalila svijeće, te minutom šutnje odala počast svim poginulim i umrlim Rabljanima koji su svoje živote stavili na branik Hrvatske. Vijenac je najprije položen kod središnjeg križa na gradskom groblju, a potom i kod spomenika braniteljima u spomen-parku Boškopini uz sudjelovanje Limene glazba DVD-a Rab.

Naša je dužnost, da na ovaj dan svim braniteljima koji su za jedinu nam Hrvatsku dali ono najdragocjenije – svoj život, ali i njihovim obiteljima i suborcima, iskažemo najiskreniju i najdublju zahvalnost za njihov nemjerljiv doprinos stvaranju naše samostalne, neovisne i slobodne države Hrvatske, rekao je nakon minute šutnje gradonačelnik Grgurić.

Na današnji dan Hrvatska slavi Dan državnosti, u spomen na 25. lipnja 1991., kada je Hrvatski sabor donio povijesnu odluku o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih republika tadašnje SFRJ, na temelju plebiscitarne volje građana iskazane na referendumu održanom 19. svibnja 1991.

Pročitano 1332 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia