Home Vijesti Odlična atmosfera na 4. Rab Fashion Show-u

Odlična atmosfera na 4. Rab Fashion Show-u

0
Odlična atmosfera na 4. Rab Fashion Show-u

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

Na ovogodišnjem showu predstavilo se troje kreatora i jedna udruga kreatora. Modna revija otvorena je predstavljanjem posebnih ženskih torbica linije ”Concrete” poznate istarske kreatorice Patrizie Milani. Torbice su to za žene casual looka koje žele biti posebne i u najobičnijim trenucima izlaska. Dojmljivo je bilo s koliko je oduševljenja ova kreatorica prihvatila Rab i male manekenke s Raba; Tiu Mlinarić (6), Tiu Peran (7), Niku Mlinarić (7), Paulu Kovačević (10) koje su s puno odlučnosti i entuzijazma prihvatile svoj novi posao manekenki i uspješno obavile predstavljanje.

Potom se predstavila ”Elegantisima” iz Zagreba sa svojim kreacijama koje se žele približiti modnoj konfekciji i punijih žena, no u svom asortimanu imaju i mušku i žensku te dječju odjeću koju je moguće kupiti i na Rabu. Njihova moda prati sve aktualne trendove te je prilagođena istančanom ukusu kupaca. Treća i vrlo posebna kreatorica koja se predstavila jest Margareta Tilošanec. Ova apsolventica modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu predstavila se svojom ljetnom, prozračnom kolekcijom lišenom boja i oživljenom crno-bijelim površinama koju predstavlja u svom brendu Atropa Belladonna. Najemotivniji trenutak zbio se kad su vrhunski raspoložene manekenke; Paula Budiš, Lea Vlašić, Klara Radeljak, Gabriela Pandža sišle s piste i stale iza Margarete koja je osoba s invaliditetom i kreće se u kolicima.

Rab danas oglas

Diskretno zahvaljujući, Margareta nam je dala do znanja da je u životu bitna kvaliteta rada, a ne ograničenja s kojima se susreće čovjek u svom poslu. Svojom crno-bijelom kolekcijom kao da nam poručuje da nije sve tako crno-bijelo kako se čini, a ona žene svojom odjećom čini mlađima, suvremenima i snažnima te trendi. Show je zaključen predstavljanjem Prve zadruge studenata ”Factor8” koji broji 13 članova. Njihova kolekcija je živahna, svijetlih zelenih tonova, a njihova ljetna kolekcija , bila je reinterpretacija klasične muške košulje sa ženstvenom siluetom, isto tako, pozivajući se na estetiku sportske odjeće, poglavito tenisa 50′ godina, te radne odjeće.

Smještanjem bijeljenog trapera na muslin postiže se zanimljiva jukstapozicija prozračnosti i voluminoznosti, ženstvenosti i čvrstoće. Na taj način se spajaju dva aspekta mode, pret-a-porter koji pretpostavlja gotovu odjeću spremnu za nošenje zajedno sa elementima unikatne ručne izrade tekstila. Da bi male i velike manekenke izgledale što ljepše pobrinule su se frizerski salon Renata s Raba te za šminku kozmetički salon Oaza Lorene Puljar – Matić.

U pauzama između revija publiku je i više nego uspješno zabavljao Trio Rio s Jozefinom (Grupa 777) te posebna gošća večeri, vrhunska pjevačica iz hrvatskog ”The Voicea” Eni Jurišić. Publiku su bacili u trans više nego identičnom interpretacijom ABBA. Show je moderirao rapski voditelj Miljenko Tariba. Prema svemu viđenom show je s pravom postao tradicionalan i interesantan kako gostima Raba tako i kreatorima koji se žele predstaviti i dogodine na Rab Fashion Showu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime