logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 748
Srijeda, 13 Srpanj 2016 08:27

Euharistija u čast sv. Benedikta

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Euharistija u čast sv. Benedikta Foto: Brankica Pahljina

Duh utemeljitelja benediktinskog reda i zaštitnika Europe, sv. Benedikta obilježio je otok Rab benediktinskim samostanima, a u obliku plodova tijekom tisuću godina, osjetimo ga i danas.

Tim se mislima našim časnim sestrama benediktinkama i ostalim vjernicima u svojoj homiliji obratio predslavitelj euharistije vlč Anton Depikolozvane, u čast sv. Benedkitu kojeg slavimo 11. srpnja.

Svaki nam svetac šalje poruku rasta Božjih plodova, a specifičnost sv. Benedikta vidimo i u životu naših koludricabiti sam pred Bogom – to je ispunjenost koja je važna za svakoga od nas, a do koje dolazimo kad se oslobodimo navezanosti. Lakše nam se ostaviti velikih nego malih, svakodnevnih navezanosti, rekao je u nastavku vlč. Depikolozvane.

Snaga sv. Benedikta dolazi iz samoće, koja nije laka, ali svaki blagoslov i ispunjenost, te snaga za život u zajedništvu dolazi nam od toga. Kad oslobodimo prostor za Gospodina, on nam obilno vraća.
Molimo ga za poticaj da možemo sve ostaviti da bismo bili s Bogom. To će biti naša snaga, za nas, naše obitelji i zajednicu u kojoj živimo.

Na koncu svete mise u kojoj su koncelebrirali i vlč. Anton Turčič i vlč. Petar Kordić, predslavitelj je zahvalio našim koludricama, koje su po svojim prethodnicama kontinuirano prisutne tisuću godina na našem otoku, na ustrajnim molitvama za cijeli svijet i ovaj otok, te sve potaknuo da ih „zagnjave“ svojim potrebama u molitvi, što će one rado prihvatiti.

Pročitano 1541 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1