Home Vijesti Fjera iz pera Krešimira Butkovića

Fjera iz pera Krešimira Butkovića

0
Fjera iz pera Krešimira Butkovića

Foto: Foto: Jelena Hodak

Milijuni fotografija slažu se u obiteljske arhive, tri dana nitko ne lovi Pokemone već što bolji selfie uz živopisne Rabljane kojima, iako lokalpatriotski, od srca čestitamo na uspješno obavljenom poslu.

Upravo to je važno, da se originalnost, ta izvornost zaspalog vremena, preslikala u današnjicu. Sudionici Fjere su u rutini, profesionalni, uživljeni u svoje poslanje. Veseli, nasmiješeni, kao da je to sretno doba mračnih stoljeća. Rab sjaji. Nudi zabavu, pjesmu, gastronomsku ponudu na svakom kutu. Susrećemo bivšu gradonačelnicu Raba, Rosandu Krstinić – Gušćić, a sadašnju gradsku vijećnicu, koja domaćinski ugošćuje prijateljsku i kostimiranu delegaciju Koenigsbrunna. Gosti su razdragani, rijeke ljudi prolaze šetnicom, a grad bubri i vrvi posjetiteljima. Na Trgu Municipium Arba dvojica mladića sviraju rock hitove. Slastičarne prepune. To je to.

Rab danas oglas

{gallery}Fjera1{/gallery}

Televizije ukopčane u Rab

Upravo to je važno, da se originalnost, ta izvornost zaspalog vremena, preslikala u današnjicu. Sudionici Fjere su u rutini, profesionalni, uživljeni u svoje poslanje. Veseli, nasmiješeni, kao da je to sretno doba mračnih stoljeća. Rab sjaji. Nudi zabavu, pjesmu, gastronomsku ponudu na svakom kutu.

Fjera nikome ne može dojaditi. Nas cijeli prizor ispunjava ponosom. TV kamere zuje i snimaju posebne kadrove plesa, borbi, pucnja topa, povorke samostreličara. Milijuni fotografija slažu se u obiteljske arhive, tri dana nitko ne lovi Pokemone već što bolji selfie uz živopisne Rabljane kojima, iako lokalpatriotski, od srca čestitamo na uspješno obavljenom poslu.

Drugi dan

Utorak ujutro vijesti, emisije, portali započinju lijepim vijestima s Raba, iz romantičnog vremena damskih haljina, posebnih frizura i odjeće. Nakon svega viđenog, ne želimo se vratiti u stvarnost jer prizor koji nudi naš voljeni Rab je prizor naše skrivene duše; one koja se smiješi, uživa u svakodnevici i želi usrećiti svakoga.

Stoga, budite sretni i ne gledajte vijesti jer za nas Rabljane je glavna vijest Fjera, ipak mi pripadamo drugom vremenu, onom daleko ispred tamne današnjice, onom koji nudi prošlost da bi uljepšao našu budućnost.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime