logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 746
Utorak, 26 Srpanj 2016 15:58

Radni sastanak tehničkog ministra Tolušića s čelnicima Grada Raba i Općine Lopar

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)
Radni sastanak tehničkog ministra Tolušića s čelnicima Grada Raba i Općine Lopar Foto: Ivica Hodak

Tehnički ministar regionalnog razvoja Tomislav Tolušić, koji je u ponedjeljak 25. srpnja bio među uzvanicima na otvaranju 15. "Rabske fjere", danas se (dan kasnije) sastao, na poduljem radnom sastanku, s čelnicima Grada Raba i Općine Lopar, nakon čega se kratkom izjavom obratio i novinarima.

Na tom sastanku, rečeno je novinarima, raspravljalo se, uglavnom, o projektima koji će se, osim sredstvima lokalne samouprave, financirati i iz sredstava Ministarstva i Europskih fondova.

- U prilici sam pohvaliti suradnju koju Ministarstvo ima i s Gradom Rabom i Općinom Lopar, međutim, poprilično je loša situacija s pripremom potrebnih projekata. Aktualna vlast na otoku, to posebno vrijedi za Grad Rab, odlično surađuje i radi na pripremi potrebnih projekata, međutim da bi to sve bilo u skladu s našim željama nije dovoljno vrijeme od samo godinu dana, kazao je Tolušić.

Tolušiću su se na održanoj konferenciji za novinare na spremnosti za suradnju i dijelom dogovorenom financiranju nekih od projekata zahvalili u ime Grada Raba, gradonačelnik Nikola Grgurić, a u ime Općine Lopar načelnik Alen Andreškić.

A kada je riječ o projektima onda se tu u prvom redu misli na konačne završetke radova na Radnoj zoni „Mišnjak“, za što je potrebno osigurati još oko 13 milijuna kuna, i na dovršetku radova na Domu za starije i nemoćne osobe u Banjolu. Trebat će još ulagati u konačni dovršetak kanalizacije, financirati prostor za sport i rekreaciju u park šumi „Komrčar“.

Načelnik Općine Lopar Alen Andreškić zahvalio se ministru Tolušiću na činjenici da je Ministarstvo prihvatilo sufinanciranje, u ovom trenutku, na otoku i najveće investicije – gradnje sportske dvoranu u Loparu. Gradilište za ovaj objekt bit će spremno odmah iza ovogodišnjeg Dana općine Lopar – negdje oko 25. kolovoza.

Iako se nadaju da će Ministarstvo financijski pratiti ovaj objekt i sljedećih godina, ove je godine za loparsku sportsku dvoranu već izdvojilo iznos od 1,660.000,00 kuna, rekao je Andreškić.

 

Pročitano 2123 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1