Home Vijesti U Loparu turisti otkrili obiteljsku bandu koja potkrada goste dok se kupaju?

U Loparu turisti otkrili obiteljsku bandu koja potkrada goste dok se kupaju?

0
U Loparu turisti otkrili obiteljsku bandu koja potkrada goste dok se kupaju?

Foto: RabDanas

Čitatelj portala Riječanin objasnio je kako je vidio komešanje na plaži a potom i jednog momka kako lovi djevojčicu u crvenom kupaćem kostimu koja je mogla biti stara oko 13-14 godina. Stigavši do automobila u obližnjoj borovoj šumici počela je rasprava, a momak je pokazivao na donji dio kupaćeg kostima. Tada je podigao novčanik i rekao da ga je djevojčica opljačkala.

Djevojčica se zajedno s roditeljima dala u bijeg – ona prema šumi, a roditelji prema automobilu. Djelatnici ugostiteljskog objekta osujetili su plan te je jedan potrčao za djevojčicom dok je drugi pratio roditelje do automobila. Jedna je žena porazgovarala s opljačkanim češkim turistima kako bi doznala što se dogodilo i potom nazvala policiju.

Rab danas oglas

Rapska policija stigla je vrlo brzo, te su oštećeni turisti i osumnjičena obitelj prevezeni u policiju postaju gdje je napravljen zapisnik o događaju. Po povratku na plažu, oštećeni češki turisti prenijeli su očevicima informaciju kako je protiv osumnjičenika za krađu podnesena prijava.

“Modus operandi” osumnjičenika i njihov zajednički pokušaj bijega upućuje na činjenicu da je riječ o ljudima s razrađenim načinima ponašanja u sličnim situacijama, i vjerojatno je riječ o bandi koja organizirano “operira” po jadranskim plažama. Da stvar bude još gora, u plan su uključili “nevinu djevojčicu” u koju bi na plaži malo tko posumnjao, i koja sigurno uz određene komunikacijske vještine može lakše uspostaviti kontakt pa i prisan odnos s pokradenima koji u jednoj takvoj osobi na plaži teško mogu prepoznati osobu koja bi mogla predstavljati opasnost za njihove novčanike, mobitele, torbice s novcem i karticama i drugo, piše portal Riječanin.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime