logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Hrvoje Hodak

Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

Adresa internetske stranice: http://www.facebook.com/rapskilist

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Sinoć je na sceni Kina Rab predstavom za djecu CRVENKAPICA, otvorena nova kazališna sezona na otoku Rabu.

Mnogi su tek uživajući u razgledavanju fotografija i čitajući putopisne zapise na facebook profilima i web stranicama njhovog autora, uspjeli zaviriti u emotivni svijet Dražena Kaspreka, rođenog Slavonca, čovjeka koji je otok Rab prigrlio kao svoj novi dom.

Utorak, 11 Siječanj 2022 14:47

Bura stavila otok Rab u dvodnevnu izolaciju

Otok Rab već je dva dana burom odvojen od kopna i u svojevrsnoj je fizičkoj izolaciji od ostatka svijeta. Niti Jadrolinijini trajekti na relaciji Lopar-Valbiska niti trajekti Rapske plovidbe usidreni u sigurnosti luke Mišnjak ovih dana nisu isplovljavali, a u prekidu je, dakako, i katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka.

Kao što neočekivani rasplet Svjetskog prvenstva u Španjolskoj nije mogao umanjiti neospornu igračku superiornost i kvalitetu rapske rukometne kraljice, tako ni veliki uspjeh ostvaren osvajanjem europske bronce 2020. nije bio jedini razlog za proglašenje Ane Debelić najboljom hrvatskom rukometašicom u 2021. godini.

1x.com je profesionalno uređivana virtualna galerija osnovana s vizijom da na jednom mjestu okupi najbolje svjetske fotografije. Svaka tamo objavljena fotografija pažljivo je odabrana od tima 1x kustosa.

Počela je nova 2022. godina i red je da na glave barem još neko vrijeme budu u oblacima, pa ćemo, premda je riječ o fenomenu "morske magle" koja se stvara kada temperaturna inverzija onemogući okomito miješanje slojeva zraka, mi radije govoriti o oblaku nego o magli. U svakom slučaju ova prekrasan čin prirode snimljen je danas, točno u podne, s magistrale nekih desetak kilometara prije skretanja za Stinicu.

Veselo i razigrano bilo je danas rano poslijepodne u plićaku uvale Padova II u Banjolu na Rabu, gdje je devetoro najodvažnijih, u organizaciji vaterpolo klubova Banjol i "Dolin" Barbat, treću godinu zaredom zaigralo božićno-novogodišnji picigin.

Kao što je već ranije bilo najavljeno, na inicijativu vlasnika triju ugostiteljskih objekata; Lounge bara Conte Nero, San Antonio Cluba i Caffe bara Moderato, a uz podršku Grada Raba, TZ grada Raba, Pučkog otvorenog učilišta i Udruženja obrtnika Rab, Rabljani i njihovi gosti Staru će godinu ispratiti i Novu dočekati 31. prosinca uz nastup senjskog Trija Marinero na Trgu Municipium Arba s početkom u 19:00h, a točno u ponoć predviđen je i veliki novogodišnji vatromet. Repriza dočeka s Triom Marinero održat će se i iduće večeri 1. siječnja 2022. godine.

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Raba održanoj 28. prosinca u dvorani Kina Rab, vijećnici su većinom od 7 glasova za, naspram 4 protiv i jednog suzdržanog glasa, izglasali Proračun za 2022. godinu.

Danas je, s početkom u 11 sati, u organizaciji Grada Raba održan tradicionalni božićno-novogodišnji domjenak u Valamar Hotelu Padova kojem su se odazvali brojni prijatelji, uzvanici, rapski poduzetnici, predstavnici institucija koji svojim radom i suradnjom s Gradom doprinose boljitku života na otoku..

Stranica 1 od 95

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1