logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Hrvoje Hodak

Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

Adresa internetske stranice: http://www.facebook.com/rapskilist

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Svim meteorološkim nepredvidivostima unatoč, Rabljane je, doduše na izmijenjenoj lokaciji, umjesto na Trgu sv. Kristofora, u zatvorenom prostoru Zimskog kina Rab, svojim koncertom u četvrtak 8. prosinca, razveselio kvartet saksofona ENDeM kvartet kojeg čine Marko Gerbus (sopran saksofon), Deni Pjanić (alt saksofon), Nereo Arbula (tenor saksofon), i Erna Čizmić Rebić (bariton saksofon), svi redom diplomanti Umjetničke akademije u Splitu u klasi prof. Gordana Tudora.

Članovi Športsko ribolovnog kluba Dolin osim sportsko-ribolovnih uspjeha kao i aktivnosti na kulturno-zabavnom te ekološkom plolju, njeguju i lijepu tradiciju ulaganja u mjesto Barbat s ciljem pobošanja kvalitete življenja, osobito kada su mladi u pitanju.

Kako doznajemo od zapovjednika vatrogasne postrojbe DVD-a Rab, Milivoja Ličine, tvornica vatrogasnih kaciga PAB Akrapović odlučila je vatrogasce DVD-a Rab, prepoznavši njihov trud i rad, opremiti najnovijom serijom svojih vatrogasnih kaciga PAB 05.

„To ćemo o Klubu, je li tako, ne o meni…“ - bila je Nenova prva reakcija na moju molbu za realizacijom ovog priloga. Skroman kakav je, kao da nije smatrao da treba pisati o njemu, ali je na kraju ipak pristao. Plivač, triatlonac, kapetan, neumorni sportski entuzijast i omiljeni organizator sportskih manifestacija, svojem je otoku, ali i šire, već do sada pružio izuzetno mnogo, a ni planova za budućnost mu ne manjka.

Oblačno nebo ipak nije stalo na put paljenju druge advendske svijeće u predivnom ambijentu parka Dorka, a da ugođaj bude pravi božićni potrudili su se učenice i učenici razredne nastave matične škole OŠ Ivana Rabljanina Rab, koji su skupa s roditeljima, bakama, djedovima i brojnim drugim posjetiteljima ispunili prostor ispred jaslica i stiliziranog adventskog vijenca u središtu parka.

Facebook grupa „Rapska vozidba“ koja je jučer sa 3. prosinca proslavila svojih prvih 10 godina, jedna je od vrijednih društvenih inicijativa koju je pokrenula zaljubljenica u putovanja Kristina Ribarić, i još je jedan primjer kako zajednica može i sama u svoje ruke uzeti izazove s kojima se možda svakodnevno susreće, a za koje nerijetko nema tako lakih i jednostavnih rješenja.

U subotu 3. prosinca, u organizaciji Karate kluba Trbovlje iz Slovenije, održan je 50. međunarodni karate turnir „Trbovlje Open 2022“.

Čini se da je kauč, taj moćan komad namještaja, i ovaj put bio jači od rock'n'rolla. Nevjerovatno je da su ljudi, pa čak i ljubitelji ovakve glazbe, iako na Rabu od ljeta nije bilo koncerata, odlučili sinoć ostati doma.

U četvrtak 8. prosinca 2022. s početkom u 11 sati, u Sportskoj dvorani Lopar, članovi Umjetničke organizacije „LOFT“ („Lutkarska organizacija koju fakat trebamo“) iz Zagreba, Neven Matoš i Bruno Kontrec, izvest će predstavu pod nazivom „Vilenjačke priče“, u režiji Morane Dolenc.

Iz Centra za kulturu Lopar i ove godine povodom blagdana sv. Nikole zaštitnika djece i pomoraca pozivaju sve koji to mogu da se pridruže događanjima koje nudi prigodni program. Uz tradicionalni mimohod brodica i svetu misu u zavjetnoj kapeli sv. Nikole na Sorinju, dogodit će se, naravno, i podjelu poklona za one najmlađe.

Stranica 1 od 119

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1